Forum

Kuchenne porady

Za dużo żelatyny w galarecie drobiowej - jak uratować?

  • Autor: GosiaAga Data: 2013-04-20 13:40:17

    Witam

    Zwracam się z prośbą o pomoc i radę. Wczoraj zrobiłam galaretę drobiową i dałam za dużo żelatyny przez co jest ona twardawa i mniej smaczna. Czy jest możliwość przerobienia jej na nowo lub chociażby uratowania mięska? Co ewentualnie można z nią zrobić? Liczę na Wasze cenne rady i duże doświadczenie

    Pozdrawiam

  • Autor: jolka60 Data: 2013-04-20 13:46:47

    Można,nie przejmuj się.Możesz znowu ją rozpuscić i dodać rosołu lub chociażby wody z przyprawami-przegotowanej.wymieszaj i znowu zalej mięso.Aha,przed zlaaniem spróbuj wywar,czy nie trzeba go doprawić.Mnie zdarzyło się czasem dać za mało żelatyny i tak sie ratowałam,z tymże ją dodałam do nastepngo wywaru.

  • Autor: dorotaibasia Data: 2013-04-20 14:33:05

    dokładnie tak:)

  • Autor: GosiaAga Data: 2013-04-20 15:22:30

    Dziękuję za pomoc, idę spróbować

  • Autor: jolka60 Data: 2013-04-20 20:22:41

Przejdź do pełnej wersji serwisu