Zwracam się z prośbą o pomoc i radę. Wczoraj zrobiłam galaretę drobiową i dałam za dużo żelatyny przez co jest ona twardawa i mniej smaczna. Czy jest możliwość przerobienia jej na nowo lub chociażby uratowania mięska? Co ewentualnie można z nią zrobić? Liczę na Wasze cenne rady i duże doświadczenie
Można,nie przejmuj się.Możesz znowu ją rozpuscić i dodać rosołu lub chociażby wody z przyprawami-przegotowanej.wymieszaj i znowu zalej mięso.Aha,przed zlaaniem spróbuj wywar,czy nie trzeba go doprawić.Mnie zdarzyło się czasem dać za mało żelatyny i tak sie ratowałam,z tymże ją dodałam do nastepngo wywaru.
Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc i radę. Wczoraj zrobiłam galaretę drobiową i dałam za dużo żelatyny przez co jest ona twardawa i mniej smaczna. Czy jest możliwość przerobienia jej na nowo lub chociażby uratowania mięska? Co ewentualnie można z nią zrobić? Liczę na Wasze cenne rady i duże doświadczenie
Pozdrawiam
Można,nie przejmuj się.Możesz znowu ją rozpuscić i dodać rosołu lub chociażby wody z przyprawami-przegotowanej.wymieszaj i znowu zalej mięso.Aha,przed zlaaniem spróbuj wywar,czy nie trzeba go doprawić.Mnie zdarzyło się czasem dać za mało żelatyny i tak sie ratowałam,z tymże ją dodałam do nastepngo wywaru.
dokładnie tak:)
Dziękuję za pomoc, idę spróbować