Jedna z najsmaczniejszych sałatek,jakie jadłam i robiłam:
Tuńczyk z puszki (rozdrobniony)w sosie własnym lub pikantny (ja robię najczęściej z 2-3 puszek,wówczas można też dać jedną w oleju),kilka obranych z włókien i drobniutko posiekanych łodyg selera naciowego,czerwona cebula,pokrojona w cieniutkie "piórka",drobno posiekana natka pietruszki,1-2 łyzeczki otartej skórki z limonki lub cytryny,1-2 łyżki majonezu,1-2 łyżki soku z cytryny.Można dodać odrobinkę soli i pieprzu.Wszystkie składniki wymieszac.Najczęściej podaję ją na "łódkach" z cykorii.
witam mam pytanie co smacznego mozna zrobic z selera naciowego
sałatkę jest genialna: wszystko pokroić w kosteczkę
seler naciowy , gruszka , czerwona cebulka , ser żółty , majonez
Zupę odchudzająca z selerem, kapustą i pomidoromi, doprawić mielonym kminkiem, trochę soli i pieprzu.
Można dodawać drobno pokrojonego do surówek, praktycznie do każdej zupy jarzynowej.
.Do sosów mięsnych i zapiekanek:)
to jest super salatka :
4 jablka
5 lodyzek selera
2 puszki ananasa
orzechy peacan lub wloskie
majonea
Skladniki pokroic dodac majonez /nie za duzo/wymieszany z sokiem ananasowym.
Sol i pieprz do smaku
dla koloru mozna dodac posiekana zielona pietruszke i posiekana czerwona papryke ,ale to wg uznania.
Salatka jest bardzo smaczna i szybka do zrobienia
http://wielkiezarcie.com/recipe91172.html..sprobuj mojej salatki, ja sie od niej uzaleznilam, pozdrawiam.
sok odchudzajacy, moze nie jest super pyszny ale skutecznie spala kalorie
Sałatkę z wędzonym kurczakiem i selerem, jest pyszna!
Wędzone udka lub piersi pokroić w kostkę
Kukurydza
Czerwona papryka
Seler naciowy pokrojony drobno
ananas pokrojony w kostkę
Majonez
Sól i pieprz
Składniki możesz dodawać dowolnie jeśli chodzi o ilości. Ja dodaję 4 łodygi selera na 2 piersi wędzone.
http://wielkiezarcie.com/recipe50633.html przepis na zupę :)
Jedna z najsmaczniejszych sałatek,jakie jadłam i robiłam:
Tuńczyk z puszki (rozdrobniony)w sosie własnym lub pikantny (ja robię najczęściej z 2-3 puszek,wówczas można też dać jedną w oleju),kilka obranych z włókien i drobniutko posiekanych łodyg selera naciowego,czerwona cebula,pokrojona w cieniutkie "piórka",drobno posiekana natka pietruszki,1-2 łyzeczki otartej skórki z limonki lub cytryny,1-2 łyżki majonezu,1-2 łyżki soku z cytryny.Można dodać odrobinkę soli i pieprzu.Wszystkie składniki wymieszac.Najczęściej podaję ją na "łódkach" z cykorii.
Hmm,już mi ślinka leci.