Forum

Rozmowy wolne i frywolne

promienniki ciepła

• Autor: wiolka110471 Data: 2013-05-12 19:52:33

Witam wszystkich wżetowców, wczoraj dowiedziałam się wstępnie od właścicieli lokalu,który wynajmuję,,że mam pomyśleć nad własnym ogrzewaniem w następnym sezonie grzewczym.I tu pojawił się dla mnie problem ,bo jedyna alternatywą jest ogrzewanie  na  prąd.Sklep jest w kształcie litery L ma 30 m2.Czy ktoś z was korzystał z promienników ciepła i czy zdało takie ogrzewanie egzamin.Naczytałam się w internecie różnych artykułów,ale nie ma to jak ktoś to szybciej przetyestuje.Wszystkie wskazówki ,porady mile widziane :):):):

• Autor: Jola666 Data: 2013-05-13 12:35:42

Mieszkałam kiedyś w mieszkaniu  gdzie było ogrzewanie tylko  elektryczne ....podłogowe .Były to 2 spore pokoje z dużą kuchnią .Superfajnie jest chodzić na bosaka w najgorszą zimę ale ...okna nie były szczelne ,przez drzwi wejściowe też wiało :/ Zastanawialiśmy się z mężem co tu zrobić (dzieciaki małe wtedy były) i znalezliśmy takie śmieszne panele elektryczne na ściane .Miały czujniki temperatury i timer ,jeden miał chyba z 60 cm długości i z 20 szerokości  ,można było je łączyć ,można było też nastawić je na pracę ciągłą .Niestety od tego czasu minęło eeee kilkanaście lat i nie bardzo pamiętam nazwę firmy .Po analizie rachunków okazało się ,że te panele są super .Energoszczędne i bardzo funkcjonalne ...( ogrzewanie w łazience sobie włączaliśmy bo to takie przyjemne ;P )

Ogrzewanie elektryczne jest bardzo drogie ale jeśli nie ma innego wyjścia polecam panele bo się sprawdziły :)

• Autor: jolka60 Data: 2013-05-14 11:11:29

Koleżanka miała kiedyś w mieszkaniu piece kumulacyjne i taryfę nocną.Czy to by się sprawdziło w Twoim lokalu,nie wiem.To tylko jedna z propozycji.

• Autor: Basienkaa0 Data: 2013-05-14 16:38:50

W zakładzie fyzjerskim do którego chodzę maja piec na gaz / z butli/ podobno jest to rewelacja:)

• Autor: wiolka110471 Data: 2013-05-14 22:09:04

Niestety  sklep w kształcie litery L ma ponad 30m2 ,dużo ciuchów i przedewszystkim usługi krawieckie piec na gaz butlowy strach oraz brak miejsca metraż wykorzystany do maxa.Dziękuję za info szukam dalej.Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu