Dostałam większą ilość torebek z polewami na ciasta (w proszku), szukałam przepisu jak wykonać i nigdzie nie mogę znaleść. Może macie swoje sprawdzone przepisy na takie polewy w proszku.
Kiedyś miałam taką polewę , pamiętam że dawałam około łyżkę masła, 2 łyżki wody i to rozpuszczałam, następnie sypałam polewę i chwilę gotowałam.Potem wylewałam na ciasto, nie pamiętam czy w tej polewie był już cukier, spróbuj jak nie będzie słodkie to trzeba też dosypać cukru.:)
Dostałam większą ilość torebek z polewami na ciasta (w proszku), szukałam przepisu jak wykonać i nigdzie nie mogę znaleść. Może macie swoje sprawdzone przepisy na takie polewy w proszku.
Dziękuję i pozdrawiamUpiec ciasto np. murzynka, babkę i polać polewą. Polewę można wykorzystać do lodów czy innych deserów
Kiedyś miałam taką polewę , pamiętam że dawałam około łyżkę masła, 2 łyżki wody i to rozpuszczałam, następnie sypałam polewę i chwilę gotowałam.Potem wylewałam na ciasto, nie pamiętam czy w tej polewie był już cukier, spróbuj jak nie będzie słodkie to trzeba też dosypać cukru.:)
Dziękuję Różyczko,polewa zrobiona i wyszła pyyyyyszna bo to karmelowa.
Pozdrawiam