Forum

Kuchenne porady

masa z puszki

  • Autor: majka253 Data: 2013-05-31 16:40:46

    Chciałam zrobić placek przełożony masą krówkowa. Ponieważ akurat w sklepie nie było gotowej masy w puszce, kupiłam mleko skondensowane, słodzone i teraz się gotuje. Kiedy mam otworzyć puszkę? Od razu, czy jak wystygnie? I jeszcze czy do tej masy dodaje się masło, czy nie?

  • Autor: dorotaibasia Data: 2013-05-31 16:51:49

    jak wystygnie! ja zwykle ucierałam z masłem, ale w niektórych przepisach używa sie samej masy, wydaje mi się że  z masłem masa będzie ciut mniej słodka

  • Autor: Dorotaxx Data: 2013-05-31 21:04:07

    Nigdy nie otwieraj gorącej puszki bo się poparzysz!

  • Autor: marzena8v Data: 2013-05-31 21:50:05

    jeżeli otworzy pani od razu to masakra karmel będzie wszędzie ,należy odczekać aż wystygnie mam nadzieję że nic pani nie jest

  • Autor: majka253 Data: 2013-06-01 09:52:50

    Jest OK wczoraj gotowałam, a dzisiaj dopiero otworzyłam puszkę. Jest super. Teraz będę zawsze gotować, lepsza niż gotowa krówka puszkowa. Dzięki, pozdrawiam

  • Autor: as Data: 2013-06-03 22:05:48

    Szwagierka gotowała puszkę i o niej zapomniała. Puszka wybuchła i potrzebne było malowanie ścian w kuchni. Zmyć to mleko nie było łatwo przed malowaniem.

  • Autor: Kociambra Data: 2013-06-04 18:06:53

    Moja siostra gotowała kiedyś jajka i ziemniaki do sałatki i też o nich zapomniała :D piegi na ścianie zniknęły dopiero po wyskrobaniu do tynku...

  • Autor: dorot_ka Data: 2013-06-04 14:29:27

    można ją zawsze ostudzić w zimnej wodzie bez otwierania rzecz jasna ;]

Przejdź do pełnej wersji serwisu