Chciałam zrobić placek przełożony masą krówkowa. Ponieważ akurat w sklepie nie było gotowej masy w puszce, kupiłam mleko skondensowane, słodzone i teraz się gotuje. Kiedy mam otworzyć puszkę? Od razu, czy jak wystygnie? I jeszcze czy do tej masy dodaje się masło, czy nie?
Jest OK wczoraj gotowałam, a dzisiaj dopiero otworzyłam puszkę. Jest super. Teraz będę zawsze gotować, lepsza niż gotowa krówka puszkowa. Dzięki, pozdrawiam
Szwagierka gotowała puszkę i o niej zapomniała. Puszka wybuchła i potrzebne było malowanie ścian w kuchni. Zmyć to mleko nie było łatwo przed malowaniem.
Chciałam zrobić placek przełożony masą krówkowa. Ponieważ akurat w sklepie nie było gotowej masy w puszce, kupiłam mleko skondensowane, słodzone i teraz się gotuje. Kiedy mam otworzyć puszkę? Od razu, czy jak wystygnie? I jeszcze czy do tej masy dodaje się masło, czy nie?
jak wystygnie! ja zwykle ucierałam z masłem, ale w niektórych przepisach używa sie samej masy, wydaje mi się że z masłem masa będzie ciut mniej słodka
Nigdy nie otwieraj gorącej puszki bo się poparzysz!
jeżeli otworzy pani od razu to masakra karmel będzie wszędzie ,należy odczekać aż wystygnie mam nadzieję że nic pani nie jest
Jest OK wczoraj gotowałam, a dzisiaj dopiero otworzyłam puszkę. Jest super. Teraz będę zawsze gotować, lepsza niż gotowa krówka puszkowa. Dzięki, pozdrawiam
Szwagierka gotowała puszkę i o niej zapomniała. Puszka wybuchła i potrzebne było malowanie ścian w kuchni. Zmyć to mleko nie było łatwo przed malowaniem.
Moja siostra gotowała kiedyś jajka i ziemniaki do sałatki i też o nich zapomniała :D piegi na ścianie zniknęły dopiero po wyskrobaniu do tynku...
można ją zawsze ostudzić w zimnej wodzie bez otwierania rzecz jasna ;]