Czekoladę pokroić w kostkę, wymieszać z suchymi składnikami w jednej misce. W osobnej misce wymieszać mokre składniki. Następnie dodać mokre do suchych i dokładnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i nalać ciasto prawie po brzegi. Piec w 180°C przez 20min.
Na pewno smaczne. Lecz przepisy dodajemy w dziale do tego przeznaczonym , czyli do przepisów, tutaj będzie go ciężko odnaleźć:) Na stronie głównej jest opcja"dodaj przepis" i tam Ciebie odsyłam:)
A ja się pochwalę swoimi muffinami dzisiejszymi :D
Bazuję na tym przepisie i w razie potrzeby modyfikuję:
1 ¾ kubka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody
¼ łyżeczki soli
2 łyżki kakao
¾ kubka cukru
¾ kubka mleka
¼ kubka mocnej kawy (wystudzonej do temp. pokojowej)
½ szklanki oleju oleju
1 jajko
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Pól tabliczki gorzkiej czekolady, garść posiekanych orzechów
Czekoladę pokroić w kostkę, wymieszać z suchymi składnikami w jednej misce. W osobnej misce wymieszać mokre składniki. Następnie dodać mokre do suchych i dokładnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i nalać ciasto prawie po brzegi. Piec w 180°C przez 20min.
Na pewno smaczne. Lecz przepisy dodajemy w dziale do tego przeznaczonym , czyli do przepisów, tutaj będzie go ciężko odnaleźć:) Na stronie głównej jest opcja"dodaj przepis" i tam Ciebie odsyłam:)
Choć oczywiście zdjęcie muffinów wraz z dołączonym przepisem w forumowej galerii też jest mile widziane jako duplikat przepisu :)
Choć oczywiście zdjęcie muffinów wraz z dołączonym przepisem w
Oczywiście;)forumowej galerii też jest mile widziane jako duplikat przepisu :)
Cudne !
Uwielbiam muffiny! Zazwyczaj robię słodkie ale wytrawne też bardzo lubię np. z warzywami i szynką.