Pytanie jak w temacie. Znajomi wybierają się w sierpniu i nie wiem co im wpisać na listę zakupów :) Na pewno ktoś z Was żarłoki był więc wolę zapytać Was niż wujka google :)
Za mniej więcej 100g pieprzu - 2 ; 2,5 Euro ( ale dużo zależy od zdolnści negocjacyjnych kupującego ;) ) . Tyle samo za paczuszkę o takiej samej objętości jak pieprz innych przypraw . Trochę droższy jest szafran turecki . Oprócz wyżej wymienionych szczególnie polecam kardamon i gałkę muszkatołową ( obie w całości , nie w proszku ) oraz sumak . A właściwie , to wszystkie warto kupić :) .
Pytanie jak w temacie. Znajomi wybierają się w sierpniu i nie wiem co im wpisać na listę zakupów :) Na pewno ktoś z Was żarłoki był więc wolę zapytać Was niż wujka google :)
Pozdrawiam. Michał.
My przyweźliśmy pomarańcze,oliwki,nawet banany,chałwe,różne słodycze.Do tego yeni raki.
turkish delight, koniecznie!
turkish delight, koniecznie!
a co to jest?mi to nie smakowało.
fakt, charakterystyczny smak, nie każdemu pasuje
to białe na wierzchu jak mąka
ja na to wąglik mówię :)
Przede wszystkim przyprawy ( tylko nie mieszanki , a takie solo ) , tahinę , sos z granatów , kaszę bulgur i kuskus .
Przyprawy koniecznie tylko nie wiem jeszcze jakie. Podejrzewam, że wezmę tego trochę. Jakich kosztów się spodziewać jeśli chodzi o przyprawy?
Za mniej więcej 100g pieprzu - 2 ; 2,5 Euro ( ale dużo zależy od zdolnści negocjacyjnych kupującego ;) ) . Tyle samo za paczuszkę o takiej samej objętości jak pieprz innych przypraw . Trochę droższy jest szafran turecki . Oprócz wyżej wymienionych szczególnie polecam kardamon i gałkę muszkatołową ( obie w całości , nie w proszku ) oraz sumak . A właściwie , to wszystkie warto kupić :) .