Forum

Gawędy o jedzeniu

Pomóżcie znaleźć przepis na to ciasto.

  • Autor: monciakrk Data: 2013-06-23 13:17:13

    Drodzy forumowicze mam problem z odnalezieniem przepisu na ciasto .Przeszukałam internet i nic takiego nie znalazłam pochodzi podobno z jakiejś gazety.Przypomina mi snikersa z pijaną śliwką ale identycznego przepisu nie widziałam i tak.:

    na dole i górze placek ciemny  tj przekrojony na pół

    i od dołu patrząc to jest placek ciemny biszkopt kakaowy 

    na nim masa budyniowa z mlekiem skondensowanym gotowanym 

    placek z białek z orzechami

    masa budyniowa biała na nią mleko skondensowane i sliwki moczone w alkoholu,i reszta masy białej

    placek kakaowy druga połówka.Ciasto polane białą i ciemną czekoladą posypane orzechami

    Dodam że ciasto jest przepyszne .

  • Autor: gena Data: 2013-06-23 14:04:11

    http://wielkiezarcie.com/recipe27940.html     http://wielkiezarcie.com/recipe39197.html

  • Autor: monciakrk Data: 2013-06-23 14:10:02

    Ten drugi przepis łudzaco podobny ale nie ma w nim mleka skondensowanego.

  • Autor: .Lorelai Data: 2013-06-23 15:38:37

    wydaje mi się,że wiesz na tyle dużo o tym cieście, że mogłabyś pokusić się o zrobienie go bez gotowego przepisu-tzn. znaleźć przepis na biszkopt kakaowy,krem budyniowy jasny i ciemny i w to wkleić dodatki(śliwki,czekolada,czekolada).Tylko najmniej wiemy o bezie z orzechami-czy to typowa beza chrupko-klejąca z kawalkami orzechów,czy raczej bialkowy biszkopt z mielonymi orzechami,które mogą zastępować mąkę???Jeśli to ustalimy to myślę, że napewno wyjdzie Ci doskonałe i takie jakiego oczekujesz ciacho!

    A jak widać z opisu musi być pyszne!Chyba sama skorzystampozdrawiam!

  • Autor: monciakrk Data: 2013-06-23 16:02:02

    Sądzę że to jest ten Łącki przekładaniec z postu wyżej Geny tylko zmieniona masa z dodatkiem mleka skondensowanego.

  • Autor: bozena28 Data: 2013-06-23 21:01:06

    Ja właśnie jadłam ten łącki przekładaniec z masą z mleka skondensowanego i nawet lepiej mi smakował jak z masą orginalną:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu