Drodzy forumowicze mam problem z odnalezieniem przepisu na ciasto .Przeszukałam internet i nic takiego nie znalazłam pochodzi podobno z jakiejś gazety.Przypomina mi snikersa z pijaną śliwką ale identycznego przepisu nie widziałam i tak.:
na dole i górze placek ciemny tj przekrojony na pół
i od dołu patrząc to jest placek ciemny biszkopt kakaowy
na nim masa budyniowa z mlekiem skondensowanym gotowanym
placek z białek z orzechami
masa budyniowa biała na nią mleko skondensowane i sliwki moczone w alkoholu,i reszta masy białej
placek kakaowy druga połówka.Ciasto polane białą i ciemną czekoladą posypane orzechami
wydaje mi się,że wiesz na tyle dużo o tym cieście, że mogłabyś pokusić się o zrobienie go bez gotowego przepisu-tzn. znaleźć przepis na biszkopt kakaowy,krem budyniowy jasny i ciemny i w to wkleić dodatki(śliwki,czekolada,czekolada).Tylko najmniej wiemy o bezie z orzechami-czy to typowa beza chrupko-klejąca z kawalkami orzechów,czy raczej bialkowy biszkopt z mielonymi orzechami,które mogą zastępować mąkę???Jeśli to ustalimy to myślę, że napewno wyjdzie Ci doskonałe i takie jakiego oczekujesz ciacho!
A jak widać z opisu musi być pyszne!Chyba sama skorzystampozdrawiam!
Drodzy forumowicze mam problem z odnalezieniem przepisu na ciasto .Przeszukałam internet i nic takiego nie znalazłam pochodzi podobno z jakiejś gazety.Przypomina mi snikersa z pijaną śliwką ale identycznego przepisu nie widziałam i tak.:
na dole i górze placek ciemny tj przekrojony na pół
i od dołu patrząc to jest placek ciemny biszkopt kakaowy
na nim masa budyniowa z mlekiem skondensowanym gotowanym
placek z białek z orzechami
masa budyniowa biała na nią mleko skondensowane i sliwki moczone w alkoholu,i reszta masy białej
placek kakaowy druga połówka.Ciasto polane białą i ciemną czekoladą posypane orzechami
Dodam że ciasto jest przepyszne .
http://wielkiezarcie.com/recipe27940.html http://wielkiezarcie.com/recipe39197.html
Ten drugi przepis łudzaco podobny ale nie ma w nim mleka skondensowanego.
wydaje mi się,że wiesz na tyle dużo o tym cieście, że mogłabyś pokusić się o zrobienie go bez gotowego przepisu-tzn. znaleźć przepis na biszkopt kakaowy,krem budyniowy jasny i ciemny i w to wkleić dodatki(śliwki,czekolada,czekolada).Tylko najmniej wiemy o bezie z orzechami-czy to typowa beza chrupko-klejąca z kawalkami orzechów,czy raczej bialkowy biszkopt z mielonymi orzechami,które mogą zastępować mąkę???Jeśli to ustalimy to myślę, że napewno wyjdzie Ci doskonałe i takie jakiego oczekujesz ciacho!
A jak widać z opisu musi być pyszne!Chyba sama skorzystampozdrawiam!
Sądzę że to jest ten Łącki przekładaniec z postu wyżej Geny tylko zmieniona masa z dodatkiem mleka skondensowanego.
Ja właśnie jadłam ten łącki przekładaniec z masą z mleka skondensowanego i nawet lepiej mi smakował jak z masą orginalną:)