Witam! Mam zrobić na zakończenie szóstej klasy babeczki typu cupcake. Jaki krem można dać na wierzch, żeby wytrzymały kilka godzin w cieple,bo typowy buttercream jest chyba nie za bardzo smaczny.
W zeszłą sobotę piekłam na piknik rodzinny w szkole babeczki z masą z serka mascarpone i kremówki. Zostały zjedzone dość szybko więc trudno powiedzieć ile dokładnie godzin wytrzymają ale myślę, że troszkę postoją. Radzę tylko dekorować je kremem wieczorem żeby zdążył dobrze zastygnąć.
Witam! Mam zrobić na zakończenie szóstej klasy babeczki typu cupcake. Jaki krem można dać na wierzch, żeby wytrzymały kilka godzin w cieple,bo typowy buttercream jest chyba nie za bardzo smaczny.
Ja nie lubię kremów maślanych dlatego zastępuję je albo krememi z serem albo z mascarpone.
Zaglądałam na Twego bloga i widziałam babeczki z masą z serka.Czy taki krem z serka mascarpone i śmietany wytrzyma kilka godzin w cieple?
W zeszłą sobotę piekłam na piknik rodzinny w szkole babeczki z masą z serka mascarpone i kremówki. Zostały zjedzone dość szybko więc trudno powiedzieć ile dokładnie godzin wytrzymają ale myślę, że troszkę postoją. Radzę tylko dekorować je kremem wieczorem żeby zdążył dobrze zastygnąć.
Dzieciaki nie lubią tłustych iciężkich ciastek. Wiem, co mówię ;) Zrób babeczki z czekoladą - polej jakoś fantazyjnie, posyp kolorowymi cukiereczkami, żelkami, drażami. Przetrwają lot ruskim Iłem i ucieszą smakiem oraz wyglądem :)
Dziękuję za rady.Zrobiłam krem z serka i czekolady, polecam ,bardzo dobry.