Za kilka dni koniec roku szkolnego.Razem z pozostałymi rodzicami chcielibyśmy urządzić uczniom małe przyjęcie w formie szwedzkiego stołuJest to mała klasa i nie opłaca się robić tzw.komersu..,no ale takie przyjęcie było by pewnie ok :-) No i ja do Was z takim zapytaniem co zaserwować :-)
U nas dzieciaki będą miały pizzę i kanapki oraz słodycze własnej roboty typu babeczki, rurki, orzeszki. Ja osobiście wolałabym zrobić koreczki niż kanapki. Podoba mi się np. takie coś:http://wielkiezarcie.com/recipe22189.html
U mnie na imprezy dla dzieci szykuję zawsze parówki lub cienkie kiełbaski w cieście francuskim zawinięte w formie precelka i mini pizzerinki czy jak kto woli ślimaczki drożdżowe, zawsze znikają do ostatniej sztuki a można je podawać i na zimno i na ciepło, do tego miseczki z ketchupem i sosem czosnkowym do zamaczania. Można też pokroić różne warzywa w słupki(ogórek zielony, marchew, cukinia, papryka) i podać z kilkoma dipami do zamaczania.
Nie wiem czy w Polsce mozna dostac malutkie "pita chlebki"o srednicy 2,5 cm .Ja takie kupowalam ,przekroilam na pol i robilam rozne nadzienia .Mozna tez zrobic malutkie kanapeczki na krakersach lub na bulce francuskiej,mozna tez na plasterkach ogorkaPasta z bialego serka z suszonymi pomidorami lub tunczykiem i wszystko ozdobione koperkiem listkami pietruszki.Robilam cos takiego synowi do szkoly na wszystkie przyjecia .Zawsze wszystko znikalo w oka mgnieniu.Nie duze w sam raz na raz do ust.
Za kilka dni koniec roku szkolnego.Razem z pozostałymi rodzicami chcielibyśmy urządzić uczniom małe przyjęcie w formie szwedzkiego stołuJest to mała klasa i nie opłaca się robić tzw.komersu..,no ale takie przyjęcie było by pewnie ok :-) No i ja do Was z takim zapytaniem co zaserwować :-)
http://wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=61
.
U nas dzieciaki będą miały pizzę i kanapki oraz słodycze własnej roboty typu babeczki, rurki, orzeszki. Ja osobiście wolałabym zrobić koreczki niż kanapki. Podoba mi się np. takie coś:http://wielkiezarcie.com/recipe22189.html
U mnie na imprezy dla dzieci szykuję zawsze parówki lub cienkie kiełbaski w cieście francuskim zawinięte w formie precelka i mini pizzerinki czy jak kto woli ślimaczki drożdżowe, zawsze znikają do ostatniej sztuki a można je podawać i na zimno i na ciepło, do tego miseczki z ketchupem i sosem czosnkowym do zamaczania. Można też pokroić różne warzywa w słupki(ogórek zielony, marchew, cukinia, papryka) i podać z kilkoma dipami do zamaczania.
Nie wiem czy w Polsce mozna dostac malutkie "pita chlebki"o srednicy 2,5 cm .Ja takie kupowalam ,przekroilam na pol i robilam rozne nadzienia .Mozna tez zrobic malutkie kanapeczki na krakersach lub na bulce francuskiej,mozna tez na plasterkach ogorkaPasta z bialego serka z suszonymi pomidorami lub tunczykiem i wszystko ozdobione koperkiem listkami pietruszki.Robilam cos takiego synowi do szkoly na wszystkie przyjecia .Zawsze wszystko znikalo w oka mgnieniu.Nie duze w sam raz na raz do ust.