Forum

Kuchenne porady

jedzenie amerykańskie

• Autor: misia2004 Data: 2013-06-24 18:50:26

Mam problem. Moje dziecko jutro na lekcje angielskiego musi przynieść jedzenie typowo amerykańskie. Muszą to przygotowywać w szkole. Brak mi pomysłu.

W pierwszej chwili pomyślałam paczka chipsów i cola. 

Doradzcie nam coś.:)

• Autor: Weron!ka Data: 2013-06-24 18:58:27

popcorn i cola :), hamburger np. warzywamia czy gofry są amerykańskie?

• Autor: Gluba666 Data: 2013-06-24 18:59:40

Może Hot-Dogi?

• Autor: jolka60 Data: 2013-06-24 19:06:40

Misia,tylko nie to,chyba że potraktujesz to jako żart.W Google znajdziesz wiele podpowiedzi pod hasłem-"amerykańskie potrawy".

Czy Twoje dziecko dostało to zadanie z dnia na dzień,czy pytasz w ostatniej chwili?Jeśli to pierwsze,na pewno nie musisz być przygotowana.Jesli to drugie,szkoda,że pytasz na ostatnią chwilę.

• Autor: misia2004 Data: 2013-06-24 20:17:18

Hmmm, mówił mi w zeszłą środę ale ja mam taki młyn przez remont w domu, że jednym uchem mi wpadło a drugim wypadło:(

Myślałam o hamburgerach ale jak on mięso w szkole usmaży?

Dużo fajnych jest przepisów ale większość na ciepło :(

Kupiłam mu popcorn już gotowy i butelkę coli:):):)

• Autor: jolka60 Data: 2013-06-25 05:01:14

No,popcorn faktycznie.Ciekawa tylko jestem,lie dzieci też tak przyniesie.faktycznie,gotowanie czu smażenie na miejscu chyba nie wchodza w grę.

• Autor: myszamycha Data: 2013-06-24 20:54:36

pancakes:) mozna tez na zimno..

• Autor: olenka_chicago Data: 2013-06-24 21:43:59

Zalezy co chcesz podac czy sniadanie,obiad deser?

- kanapki z maslem orzechowym do tego szkl mleka i gotowe jest to typowy lunch dzieciakow w szkole :)

- jako przekaske - lodyga celera napleniona maslem orzechowym i rodzynki.

- parowki zawineite w ciescie zapieczone i bbq/ketchup jako dodatki mozna na zimno serwowac

• Autor: Paola_r Data: 2013-06-25 07:04:09

Pomysły Olenki są bardzo fajne.

Jeśli trzeba to jednak przygotować na miejscu, dałabym młodemu nagrzany wcześniej termos z ugotowanymi, gorącymi parówkami, paczkę juz nakłutego lub rozkrojonego przez fachową mamę pieczywa do hot-dogów też w nagrzanym termosie, butelkę ketchupu (słoiczek musztardy, majonezu do wyboru) i ewentualnie jakąś najprostszą surówkę, choćby nawet "kupną", tak żeby młody bez problemu poradził sobie z nadzianiem bułki hot-dogowej.

• Autor: olenka_chicago Data: 2013-06-26 00:34:17

Wlasnie wpadlo mi na mysl jeszcze jedno danie nachos typowo amerykanskie danie/przekaska

• Autor: martok Data: 2013-06-25 16:21:10

Jednym z charakterystycznych dań teksańskich kowbojów było chili con carne. Hiszpańska nazwa jest wynikiem mieszania się kultur i języków na południu USA - sama potrawa jest bardzo amerykańska. Jest na tyle prosta, że łatwo ją zrobisz - przepisy są wszędzie. Możesz ją nawet wedle uznania jeszcze sama uprościć, bo chili con carne na ma jakiegoś ściśle obowiązującego składu - to po prostu wołowina z fasolą, przy czym czasem robiono je nawet z wiprzowiny (!). Dziecko może to wziąć do szkoły w jakimś rodzaju termosu, albo w torbie termoizolacyjnej. Jeżeli w trakcie degustacji nie będzie bardzo gorące, to też się nic wielkiego nie stanie.

• Autor: olenka_chicago Data: 2013-06-25 23:41:49

Chili zajada sie z krakersami albo w wersji z makaronem spaghetti, zolty ser starty,cebula,czerwony groch,smietana i sos tabasco.

Serwuje sie tez na hot dogach

• Autor: Qielbus Data: 2013-06-26 10:55:04

Mam problem. Moje dziecko jutro na lekcje angielskiego musi przynieść
    jedzenie typowo amerykańskie. Muszą to przygotowywać w szkole. Brak mi
    pomysłu. W pierwszej chwili pomyślałam paczka chipsów i
    cola.  Doradzcie nam coś.:)

Przede wszystkim w jakim wieku jest dziecko?

Bo jeśli nastolatek, to chilli con carne :) Bo na upieczenie indyka raczej nie będzie czasu ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu