kupiłam zieloną kawę w ziarnkach, mieliłam ją w młynku do kawy , w młynku zeptera i nic :( trochę ją spniewierało ale są dość duże kawałki, parzyć się tego nie da, macie jakieś pomysły ?
Ziarna zielonej kawy powinno się "podpalić" np na patelni,pózniej dopiero zmielić.Chyba,że chciałas parzyć zieloną,ale przyznam sie nie słyszałam,by tak robiono,choć mogę się mylić.
kupiłam zieloną kawę w ziarnkach, mieliłam ją w młynku do kawy , w młynku zeptera i nic :( trochę ją spniewierało ale są dość duże kawałki, parzyć się tego nie da, macie jakieś pomysły ?
Juz poczytałam trochę,czyli myliłam się.Co do zmielenia,moze na tyle podsuszyć,na ile się da i jeszcze raz spróbowac mielić?
Ziarna zielonej kawy powinno się "podpalić" np na patelni,pózniej dopiero zmielić.Chyba,że chciałas parzyć zieloną,ale przyznam sie nie słyszałam,by tak robiono,choć mogę się mylić.
kupiłam zieloną kawę w ziarnkach, mieliłam ją w młynku do kawy , w
Juz poczytałam trochę,czyli myliłam się.Co do zmielenia,moze na tyle podsuszyć,na ile się da i jeszcze raz spróbowac mielić?młynku zeptera i nic :( trochę ją spniewierało ale są dość duże
kawałki, parzyć się tego nie da, macie jakieś pomysły ?