Forum

Kuchenne porady

Groszek i marchewka konserwowa

  • Autor: aneta85 Data: 2013-06-28 22:11:11

    Witam ma moze ktos przepis jak zrobic groszek i marchewke konserwowa do sloika na zime? np.do salatki

  • Autor: renataz36 Data: 2013-06-29 11:02:24

    Myślę że możesz zrobić wg przepisu basiaa na "pasteryzowaną marchewkę" kurcze nie mogę wstawić linka wrrrrrr

  • Autor: anrubi Data: 2013-06-29 13:27:27

    Wyręczę Cię linkiem :) http://wielkiezarcie.com/recipe26558.html

    Jakoś nigdy nie konserwowałam marchwi. Zimą do zup dodaję mrożoną, a do sałatki warzywnej gotuję na bieżąco według potrzeby.

  • Autor: aneta85 Data: 2013-06-29 16:59:03

    tylko ja mam taki problem iz nie mam zamrazarki duzej ma 3 szuflady... wiec pomyslalam ze do sloikow dam

  • Autor: jolka60 Data: 2013-06-30 10:51:41

    Masz może zimną piwnicę?

  • Autor: aneta85 Data: 2013-06-30 12:03:34

    wpadlam na pomysl ze zrobie troche wegety i suszonych warzywek.bedzie troche miejsca a groszek zrobie do sloikow.

    jesli by ktos mial jeszcze pszepis to z gory dziekuje

     

     

     

  • Autor: jolka60 Data: 2013-06-30 16:35:41

    Witaj,Aneta.Zastanawiałam się ,czy do Ciebie napisać,no i piszę właśnie.Mam takie uwagi-po pierwsze,jeśli ktoś zada pytanie,należałoby na nie odpowiedzieć.Po drugie-przepis pisze się przez "rz".Więcej na pewno nie odpowiem na Twój post.

  • Autor: aneta85 Data: 2013-06-30 17:38:37

    przepraszam.! nie wiem dlaczego napisalam "pszepis"teraz tak patrze i oko boli...bardzo przepraszam czytajacych.

     

  • Autor: jolka60 Data: 2013-07-01 09:17:40

    A,właściwie mogłam napisać to naPV.Przepraszam.Naprawdę nie chciałam byc niemiła.Ugryzło mnie "cós"?

  • Autor: megi65 Data: 2013-06-30 12:25:40

    Tylko raz w zyciu chciałam zrobić swój osobisy groszek zielony na długą zime .. Przepis jak najbardziej wiarygodny , sprawdzony , trzymałam sie zgodnie z recepturką i ... z wdziękiem po 3 tyg. wyrzuciłam.

    Jeśli konserwację groszku zokonczysz sukcesem .. wielkie brawaa ode mnie ..

  • Autor: jolka60 Data: 2013-06-30 16:40:14

    Megi-nie wiem,według jakiego przepisu robiłaś ten groszek,ale śmiem przypuszczać,że był pasteryzowany tylko jeden raz.Taka ogólna zasada,odnośnie konserw mięsnych czy warzywnych wysokobiałkowych-konserwujemy je minimum dwa razy,a najlepiej trzy,w odstępach dobowych.Wcześniej można  te warzywa zblaszować.

Przejdź do pełnej wersji serwisu