Forum

Kuchenne porady

Jakie slodkosci ?

• Autor: gosiekb Data: 2013-07-02 01:49:36

Witam! Mam duza prosbe, organizujemy przyjecie dla znajomych ktore bedzie sie odbywalo na zewnatrz pod namiotem. Chcialabym przygotowac cos na slodko, znajomi lubia moje ciasta wiec chcialabym i tym razem sprawic im przyjemnosc . Bardzo prosze o pomoc i dorade co moglabym przygotowac, moze upiec. Z pewnoscia bedzie cieplo wiec nie kazde ciasto sie nadaje. Bede wdzieczna za kazda rade :-) .

• Autor: Wkn Data: 2013-07-02 08:00:30

Cześć, na festyn rodzinny połączony ze sprzedażą ciast na rzecz chorej dziewczynki piekłam budynióweczki - zniknęły w ciągu 15 minut - połowa uczestników nawet nie zdążyła zauważyć, że były i już zniknęły w brzuchach głodomorów. Murzynki i babki sprzedawały się duuużo dłużej i nie do końca, więc przepis na budynióweczki polecam, szczególnie że mamy teraz sezon na idealne do nich owoce (truskawki, maliny, jeżyny i borówkę amerykańską)

http://wielkiezarcie.com/recipe60447.html

• Autor: grazka35 Data: 2013-07-02 11:00:07

A może babeczki typu mufinki? Można zrobić z różnymi dodatkami: czekoladą ,owocami, dżemem, w różnych smakach.

• Autor: Ania35 Data: 2013-07-03 09:46:13

Polecam beziki, ciasteczka francuskie z owocami lub ciasteczka piwoszki. Z ciast polecam sernik gotowany na plackach miodowych- zakrapianych rumem, czekoladowe ciasto z kremem budyniowym lub czekoladową bitą śmietaną. W brew pozorom- takie ciasta schodzą szybciej niż babki, czy inne "suche" ciasta. Z owocami proponuję zwykły pleśniak z wiśniami lub szarlotkę. Myślę, że troszkę pomogłam i życzę wspaniałego przyjęcia, pozdrawiam

• Autor: Wkn Data: 2013-07-04 17:40:56

Zdradź na koniec, co przygotowałaś :)

• Autor: gosiekb Data: 2013-07-08 22:45:35

Strasznie bylam niezdecydowana ale w koncu upieklam dwa ciasta, jedno to bylo Ciasto orzechowe z brzoskwiniami z moich przepisow na zyczenie mojej kolezanki a drugie to byl Sernik babuni lexi27, dodatkowo szwagierka upiekla mi snikersa.Plan mialam taki ze jak bedzie za goraco zeby ciasta klasc na zewnatrz to mialam wyjcie polozyc je na stole w domu przy wyjsciu na taras , tak samo mialam postapic z salatkami. Ale wyszlo na to ze ciasta polozylam na zewnatrz bo nie bylo bardzo cieplo a w dodatku troche padalo wiec utrudnione bylo spacerowanie po deszczu, impreza odbywala sie na zewnatrz pod namiotem . Byla jeszcze niespodzianka w postaci dwoch tortow dla moich dziewczynek od cioci i wujka, dziewczynki maja 28 lipca urodziny ale wujek z ciocia nie beda mogli na nich byc ze wzgledu na nasz powrot do Polski.  To bylo nasze pozegnalne przyjecie z przyjaciolmi i rodzina meza. 

• Autor: TrendCenter Data: 2013-07-17 14:36:37

W sumie ciężko doradzić,tym bardziej na taką pogodę jak teraz... Ciasto może tradycyjnie szarlotka lub sernik,,co o tym myślisz? Nawet kiedy będzie bardzo ciepło,raczej nic im się nie stanie.

• Autor: Beata500 Data: 2013-07-17 14:40:54

Ty czytasz te  wątki, czy tylko klepiesz odpowiedzi? Przyęcie juz było, wizyta u dentysty też.

Przejdź do pełnej wersji serwisu