Forum

Kuchenne porady

Duży problem czyli co z arbuzem

  • Autor: beajma Data: 2013-07-02 18:38:26

    Witam, 

    Ślubny kupił średniej wielkości arbuza, całego, bo promocja była. Trzy dni leżał sobie w lodówce (arbuz oczywiście) aż wczoraj postanowiłam sie do niego dobrać. Po przepolowieniu okazało sie ze arbuz to jeszcze  całkiem blady jest i do jedzenia to chyba sie nie nada. Stad moje pytanie co z tym fantem zrobic ? O ile cos sie wogole da zrobic. A drugie pytanie jak w takim razie rozpoznać na przyszłość czy arbuz juz sie do jedzenia nada czy nie ? 

  • Autor: hela36 Data: 2013-07-02 19:17:26

    Najlepsza rada kupować przekrojonego i brać 2 połówki .

  • Autor: ASTI Data: 2013-07-02 19:23:26

    Ja zawsze zanim kupię arbuza pukam w niego dookoła i jeżeli jest taki odgłos jak by był pusty w środku to znaczy ,ze jest dobry .

  • Autor: matani Data: 2013-07-03 07:31:09

    Zgadza się :)

  • Autor: jolka60 Data: 2013-07-03 07:44:42

    Ja równiez.

  • Autor: beajma Data: 2013-07-03 10:06:19

    Dziękuje za radę :) na pewno na przyszłość zapamiętam 

  • Autor: smakosia Data: 2013-07-02 19:37:21

    Już masz dobre rady jak na przyszłość postępować , to teraz czas na propozycje .

    Proponuję obrać ,pokroić w kostkę,posłodzić,dodać inne owoce np.maliny,truskawki lub owoce z puszki. Jest szansa, że razem zasmakuje i znajdziesz chętnych na taki orzeźwiający deser. Możesz też zmiksować arbuza z innymi owocami i cukrem i zamrozić (w plastikowych pudełkach). Na upały w sam raz.

  • Autor: hela36 Data: 2013-07-02 19:41:59

    http://wielkiezarcie.com/recipe101902.html

  • Autor: grazka35 Data: 2013-07-02 20:13:24

    A może coś takiego:http://wielkiezarcie.com/recipe84326.html

  • Autor: beajma Data: 2013-07-03 10:05:28

    Bardzo fajny pomysł :) dziękuje 

  • Autor: mahika Data: 2013-07-03 08:04:58

    Gdybyś nie trzymała arbuza w lodówce, to by doszedł do siebie.

  • Autor: Haijle Data: 2013-07-03 11:39:14

    Może to taka odmiana arbuza, są przecież różne, białe, żółte, bezpestkowe, nie wiem :) Spróbuj czy słodki.

  • Autor: beajma Data: 2013-07-03 12:55:53

    No właśnie tez myślałam ze może to taka odmiana ale po spróbowania okazało sie ze smakuje podobnie jak ogórek Ale  nie jest słodki wogole. 

  • Autor: falkor Data: 2013-07-05 02:10:01

    Skoro smakuje jak ogórek, to może zrobić z niego mizerię?

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-07-03 13:25:59

    Odżałować te 3-4 zł wydane na niego i wywalić. Dziewczyny... arbuz niedojrzały, niesłodki zanim dojdzie do siebie, to się zepsuje. Naprawdę, oszczędność też ma swoje granice. A na przyszłość kupować rzeczywiście połówkę lub dwie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu