Dzisiaj u nas pod Biedronką 7 zł /kg, już mi sie po nocach śniły te jagody, na jutro będzie ciacho i pierogi z jagodami. Ciekawa jestem po ile u Was są jagody?:)
drogie...drogie....ale mam godzinkę spacerkiem na teren lotniska...a tam....całe połacie jagodowych krzaczków....pójdę w niedzielę albo poniedziałek i zobaczę....
H,he,to do nabliższego taniego lasu i tam miałabym kilkaset kilometrów.U nas nadal powyżej dwudziestu złotych. Aaa,niektórzy liczą za kilogram,inni za litr,a to też nie to samo.
Pierogi gotowe, mężuś pomagał zawijać, przyciskał widelcem:)) Inaczej nie umiał, ale pierogi wyszły przepyszne , teraz idziemy wszyscy domyć gębule:)))
Kupiłam trochę mężusiowi coby sobie po obiadku zjadł(dzieciaki nie chcą:(, ale były naprawdę niedobre, gorzkie jak diabli i wogóle nie smakowały nam.Nie dało sie z nimi nic zrobić,próbował sobie mój slubny zasłodzic je cukrem na maksa, ale tez nic-wylądowały w koszu:(
Z tego by wynikał,że 1ltr waży 625 gram.Aż zważę przy okazji,bo wydawało mi się że prawie 800.Wprawdzie jagody są rózne ,waga zależy od ich soczystości i dojrzałości ....
Hm, u nas ceny wahają się od 18 do 22 zł za kg - chyba jednak podrepczę w niedzielę do lasu i sama nadziubię - jakoś średnio mi się podoba myśl robienia dżemu jagodowego za taką warzywniakową cenę, hihi :)
Przy drodze w leśnym obszarze kupuje zawsze od ... dziecka i to wybieram to , które stoi z boku czesto skromnie ubrane , dłonie po jagodobraniu . Kupuje wiecej za określoną kwotę , korzystną dla sprzedającego i .. mnie . Dzisiaj za szkl. jagód zapłaciłam 3.50 zł na targowisku .
Dzisiaj u nas pod Biedronką 7 zł /kg, już mi sie po nocach śniły te jagody, na jutro będzie ciacho i pierogi z jagodami. Ciekawa jestem po ile u Was są jagody?:)
u mnie wczoraj były po 26zł/kg....dopiero się zaczynają...na szczyt trzeba poczekać ze dwa tygodnie....
O matko jakie strasznie drogie:(
drogie...drogie....ale mam godzinkę spacerkiem na teren lotniska...a tam....całe połacie jagodowych krzaczków....pójdę w niedzielę albo poniedziałek i zobaczę....
W sobote widziałam na rynku po 32 zł
Pogłupieli chyba Ci sprzedawcy, najlepiej kupić z samochodu lub od przydrożnych sprzedawców, blisko lasu.
u nas 5 zł
Na targu 13 zł za litr
H,he,to do nabliższego taniego lasu i tam miałabym kilkaset kilometrów.U nas nadal powyżej dwudziestu złotych. Aaa,niektórzy liczą za kilogram,inni za litr,a to też nie to samo.
Do jednego lasu mam 60 km, do Kampinosu mam 10 km, ale tam trzeba znać miejsca , gdzie rosną jagody:)
u mnie po 10 za litr
Dzisiaj widziałam u mnie jagody po 29zł!
Ja dziś na ryneczku widzialam po ok dychy za litr.I grzyby już są.Widziałam kurki i czerwone łebki.Cena podobna za litr.
15 zł za litr (wczoraj). Pani twierdziła, że w tym roku posucha jagodowa.
Dopisano 13-07-03 16:43:53:
Ostatni kubeczek dla spragnionych :)
U mnie po 10-12 za litr
U nas 12zł za słoik 0,9 l ,jagód w naszym rejonie w tym roku jest mało.
Pierogi gotowe, mężuś pomagał zawijać, przyciskał widelcem:)) Inaczej nie umiał, ale pierogi wyszły przepyszne , teraz idziemy wszyscy domyć gębule:)))
Ale mi narobiłaś smaka! A ja przeprowadziłam się do innego miasta i nie wiem nawet gdzie tu można dostać takie jagódki
Na pewno gdzieś na bazarku, warzywno-owocowym:)
Okrutna jestes:)))Pysznie wygladaja
Dziś kupowałam jagody - 14 zł/kg.
U nas na targu dziś były po 9zł/litr.
u nas wysyp jagód - za darmo w lesie :)
U mnie na targu wczoraj były po 18zł za kg.
Kupiłam trochę mężusiowi coby sobie po obiadku zjadł(dzieciaki nie chcą:(, ale były naprawdę niedobre, gorzkie jak diabli i wogóle nie smakowały nam.Nie dało sie z nimi nic zrobić,próbował sobie mój slubny zasłodzic je cukrem na maksa, ale tez nic-wylądowały w koszu:(
W Łodzi można kupić 16 zł za kilogram i 10 zł za litr.
Kto wyjaśni jakie są proporcje kilograma do litra. Wiadomo kilogram więcej niż litr , ale o ile ?
na kilogram jagód wchodzi 1,5 litra
ok - dziękuję :)
Z tego by wynikał,że 1ltr waży 625 gram.Aż zważę przy okazji,bo wydawało mi się że prawie 800.Wprawdzie jagody są rózne ,waga zależy od ich soczystości i dojrzałości ....
gdzie w łodzi taka dobra cena?
16 zł kilogram- hala pod Pionierem
8zł za SZKLANKĘ! rozbój w biały dzień:P
U nas już dzisiaj po 10 zł za1/kg, pod Biedronką, zdrożały, chyba dlatego że deszcz nie pada.:(
U nas borówki, zwane w innych częściah kraju jagodami sa po ok 10/kg )
Hm, u nas ceny wahają się od 18 do 22 zł za kg - chyba jednak podrepczę w niedzielę do lasu i sama nadziubię - jakoś średnio mi się podoba myśl robienia dżemu jagodowego za taką warzywniakową cenę, hihi :)
Ja wczoraj kupiłam po 8zł za kilo, ale pani powiedziała,że nastepnym razem bedą po 10zł.
Poznań...ryneczek osiedlowy..."dziki" sprzedawca ..12 zł za kg. Na straganach od 15 do 20 zł.
U mnie dziś po 12 zł za litr. Za oknem leje więc popełniłam pierogi z jagodami w sosie waniliowym
10 zł za 1 litr
Przy drodze w leśnym obszarze kupuje zawsze od ... dziecka i to wybieram to , które stoi z boku czesto skromnie ubrane , dłonie po jagodobraniu . Kupuje wiecej za określoną kwotę , korzystną dla sprzedającego i .. mnie . Dzisiaj za szkl. jagód zapłaciłam 3.50 zł na targowisku .