Wczoraj zakupiłem patelnię grillową i jest jeden problem. Mianowicie nie robią mi się paski, takie jak w grillu. Robiłem schab w marynacie i położyłem na patelnię, to z jednej strony sie po prostu upiekł, a z drugiej zrobiły się te paski, lecz nie bylo żadnego tłuszczu. Więc nie wiem co ro
no właśnie nie. ale podejrzewam, że to było dlatego, że był olej na patelni. I zamiast sie ugrillować po prostu się usmażyło
Na patelni grillowej piecze się bez tłuszczu, w przeciwnym razie smażymy na tradycyjnej:) Możesz tylko posmarować delikatnie pędzelkiem zamoczonym w oleju, i to wystarczy.
Ale jak przewróciłem na drugą stronę, to się zjarały bez tłuszczu,. A poza tym taki był przepis, żeby moczyc w marynacie z olejem. Jeśli taki jest przepis, to jak się pozbyc tego tłuszczu??
Ale jak przewróciłem na drugą stronę, to się zjarały bez tłuszczu,. A poza tym taki był przepis, żeby moczyc w marynacie z olejem. Jeśli taki jest przepis, to jak się pozbyc tego tłuszczu??
Przypuszczam że temperatura pieczenia była za wysoka.
Ja ma taką patelnie grillową i czasem grilluje takie jak Ty - jakieś mięso w marynacie. Zawsze mi się ładnie grilluje w paski z obu stron i nie przywiera, więc może to rzeczywiście jest wina patelni.
Też mam taką patelnię .Marynuj w czym chcesz w/g potrzeby ale jeśli chcesz mieć piękne paseczki na mięsie czy warzywach to odsącz przed smazeniem marynatę (tłuszcz) np na ręczniku papierowym ,sitku czy co masz pod ręką , bo Ci się po prostu mięsiwo lub warzywka zwyczajnie usmażą jak na zwykłej patelni ....Gdy usmażysz jedną stronę potrawy ,po przewróceniu ,możesz delikatnie natrzeć tę już upieczoną marynatą ,która Ci została . Pozdrawiam :)
Wczoraj zakupiłem patelnię grillową i jest jeden problem. Mianowicie nie robią mi się paski, takie jak w grillu. Robiłem schab w marynacie i położyłem na patelnię, to z jednej strony sie po prostu upiekł, a z drugiej zrobiły się te paski, lecz nie bylo żadnego tłuszczu. Więc nie wiem co ro
Może patelnia była za mało rozgrzana?
no właśnie nie. ale podejrzewam, że to było dlatego, że był olej na patelni. I zamiast sie ugrillować po prostu się usmażyło
no właśnie nie. ale podejrzewam, że to było dlatego, że był olej na
Na patelni grillowej piecze się bez tłuszczu, w przeciwnym razie smażymy na tradycyjnej:) Możesz tylko posmarować delikatnie pędzelkiem zamoczonym w oleju, i to wystarczy.patelni. I zamiast sie ugrillować po prostu się usmażyło
Ale jak przewróciłem na drugą stronę, to się zjarały bez tłuszczu,. A poza tym taki był przepis, żeby moczyc w marynacie z olejem. Jeśli taki jest przepis, to jak się pozbyc tego tłuszczu??
może wina leży w patelni?
Najlepiej pozwolić,żeby nadmiar obciekł,np na ręcznik papierowy.
Ale jak przewróciłem na drugą stronę, to się zjarały bez
Przypuszczam że temperatura pieczenia była za wysoka.tłuszczu,. A poza tym taki był przepis, żeby moczyc w marynacie z olejem.
Jeśli taki jest przepis, to jak się pozbyc tego tłuszczu??
Dziękuję wszystkim z pomoc :)
Ja ma taką patelnie grillową i czasem grilluje takie jak Ty - jakieś mięso w marynacie. Zawsze mi się ładnie grilluje w paski z obu stron i nie przywiera, więc może to rzeczywiście jest wina patelni.
Też mam taką patelnię .Marynuj w czym chcesz w/g potrzeby ale jeśli chcesz mieć piękne paseczki na mięsie czy warzywach to odsącz przed smazeniem marynatę (tłuszcz) np na ręczniku papierowym ,sitku czy co masz pod ręką , bo Ci się po prostu mięsiwo lub warzywka zwyczajnie usmażą jak na zwykłej patelni ....Gdy usmażysz jedną stronę potrawy ,po przewróceniu ,możesz delikatnie natrzeć tę już upieczoną marynatą ,która Ci została . Pozdrawiam :)