Czy ktoś z Was podczas robienia ciasta na ptysie łączył margarynę z masłem? Mam w lodóce akurat 100 g masła i 100 g margaryny (potrzebuję 200 g tłuszczu), jednak zastanawiam się, czy czasem nie wpłynie to negatywnie na smak? Doradzicie?
Dużo przepisów na ptysie zamieszczonych w internecie ma w składnikach margarynę, bądź tłuszcz mieszany /margaryna+masło/.
jak najbardziej można lączyć.jestem cukiernikiem i w pracy tak często robimy.
Bardzo dziękuję. Pomogły mi Wasze odpowiedzi ;-)
Czy ktoś z Was podczas robienia ciasta na ptysie łączył margarynę z masłem? Mam w lodóce akurat 100 g masła i 100 g margaryny (potrzebuję 200 g tłuszczu), jednak zastanawiam się, czy czasem nie wpłynie to negatywnie na smak? Doradzicie?
Dużo przepisów na ptysie zamieszczonych w internecie ma w składnikach margarynę, bądź tłuszcz mieszany /margaryna+masło/.
jak najbardziej można lączyć.jestem cukiernikiem i w pracy tak często robimy.
Bardzo dziękuję. Pomogły mi Wasze odpowiedzi ;-)