Forum

Kuchenne porady

Ciasto na ptysie z masłem i margaryną

  • Autor: je7mima Data: 2013-07-09 18:47:03

    Czy ktoś z Was podczas robienia ciasta na ptysie łączył margarynę z masłem? Mam w lodóce akurat 100 g masła i 100 g margaryny (potrzebuję 200 g tłuszczu), jednak zastanawiam się, czy czasem nie wpłynie to negatywnie na smak? Doradzicie?

  • Autor: Olek Data: 2013-07-09 19:04:22

    Dużo przepisów na ptysie zamieszczonych w internecie ma w składnikach margarynę, bądź tłuszcz mieszany /margaryna+masło/.

  • Autor: dorcia700 Data: 2013-07-10 07:16:17

    jak najbardziej można lączyć.jestem cukiernikiem i w pracy tak  często robimy.

  • Autor: je7mima Data: 2013-07-10 08:46:05

    Bardzo dziękuję. Pomogły mi Wasze odpowiedzi ;-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu