Forum

Kuchenne porady

najbielsza kremówka

  • Autor: megii013 Data: 2013-07-17 16:26:52

    witam. mam pytanko do specjalistek od tortów śmietanowych. Jaką kupić kremówkę, żeby nie zżółkła i była bielutka? chyba, że jest jakiś krem super biały? bo często na drugi dzień robi się nie biała tylko kremowa w kolorze i niezaciekawie to wygląda. aha i zależy mi żeby ładnie wygładzić macie jakieś rady.

    Z GÓRY DZIĘKI BARDZO)))))

  • Autor: aloalo Data: 2013-07-17 18:57:35

    Nie czuję się specjalistką, ale nie spotkałam się ze zjawiskiem, żeby kremówka mi zżółkła. A kupuję różne, łaciate, łowicza, biedronkowe i lidlowskie.

    Superbiel niektórzy uzyskują przez dodanie białego barwnika spożywczego.

    Co do wygładzania też chciałabym opanować tą sztukę tak jak np. w swoich tortach ma Martynka13. Jak chce gładko to nagrzewam szpatułę w gorącej wodzie i smyram :))  Ale idealnie nigdy nie jest :(

  • Autor: megii013 Data: 2013-07-17 19:32:00

    martynka13 smaruje smieatana roślinna, u mnie chyba takiej nie ma. i jest taka czysto biala no i pieknie wygladzona.

  • Autor: martynka 13 Data: 2013-07-17 21:12:14

    Śmietana zwierzęca, która nadaje się do ubijania nigdy nie bedzie bielutka. Śniżno-biała jest śmietana roślinna.

    A tutaj sposób jak tort wygładzić.

    http://www.youtube.com/watch?v=-Qx9hahcRN4&feature=related

  • Autor: megii013 Data: 2013-07-17 23:43:31

    a jest taka gdzieś w markecie i z jakiej to firmy? ale gościu wywija tym workiem)))) dzięki)

  • Autor: martynka 13 Data: 2013-07-18 07:35:52

    W marketach kupisz Ramę, ale drogo ona wychodzi. Śmietany roślinne dostępne są w hurtowniach  cukierniczych i na allegro. Ja używam  Sweet Whip firmy Bakels.

  • Autor: megii013 Data: 2013-07-18 09:43:22

    dzięki za odpowiedź.

Przejdź do pełnej wersji serwisu