Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Odszkodowanie z ZUS

• Autor: zuzaneczka5 Data: 2013-07-23 19:39:31

Moj syn od lekarza orzwczinika z ZUS otrzymał tylko 16%  ( za ten uraz może być nawet 25%)

uszczerbku na zdrowiu po rekonstrukcji wiązadła krzyżowego kolana. 

czy ktoś z Was pomoże mi w jaki sposób napisać odwołanie ( co powinno być podniesione w tym pismie)?

• Autor: zuzaneczka5 Data: 2013-07-24 07:40:08

Moj syn od lekarza orzwczinika z ZUS otrzymał tylko 16%  ( za ten uraz
    może być nawet 25%) uszczerbku na zdrowiu po rekonstrukcji wiązadła
    krzyżowego kolana.  czy ktoś z Was pomoże mi w jaki sposób
    napisać odwołanie ( co powinno być podniesione w tym pismie)?

Oczeywiście chodzi o odszkodowanie z PZU.

Miłego dnia.

• Autor: megi65 Data: 2013-07-24 10:50:53

Przed paroma laty mój mąż takowe pismo poczynił ...gdyż dostał odmowę wypłacenia jakiekolwiek rekompensaty . Nasz przyjaciel prawnik tak ładne pismo napisał , z historią i przebiegiem wypadku . Po paru tygodniach przyszło pismo od ... '' pezetowskiego '' prawnika ... Tiaaa .. jeszcze lepiej to uargumentował ,że żadna kasa nie należy sie ...ot . Nic dalej nie dało się wskórać ..

Moja rada .. weż to co Tobie dają .. póki jeszcze chcą ..a myślisz to samo o orzecznikach co ja i 99.7 % naszego społeczeństwa .. ot taka to instytucja ...

Pozdrawiam i zdrowia dobrego dla Młodego .. ))

• Autor: Zuzanna248 Data: 2013-07-24 13:31:09

A ja kiedyś się odwoływałam, też chodziło o dziecko... napisałam wprost, że się nie zgadzam, bo uszczerbek pozostał taki.... tu dokładnie opisałam jak wygląda ręka po złamaniu nadal i ...dostałam wezwanie ponowne na komisję lekarską, a odszkodowane potem... nie pamiętam, ale wiem że drugie tyle co już pierw syn dostał.
    Warto się odwoływać, jeśli są podstawy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu