Czeka nas remont w mieszkaniu z odzysku, bardzo zapuszczonym. Do wymiany okna, drzwi wewn i zewn, parkiet do liftingu, no i kuchnia oraz łazienka(wszystko do skucia + nowe płtyki) . Całość ok 50m2..Robimy symulacje, ale wychodzi coś przerażającego. Wyposażenie będzie przeciętne (bez wanny z hydromasażem :). Niestety nie mam zaprzyjaźnionych fachowców. Mogę prosić o Wasze sugestie. Może ktoś przerabiał ten horror niedawno...
Dopisano 13-08-01 13:26:05:
Chciałam oczywiście zapytać, ile taka kompleksowa renowacja może nas kosztować?
też remontujemy teraz takie mieszkanie. nie wiem czy da sie duzo zaoszczedzic nie majac w rodzinie fachowców. Moje mieszkanie ma 54 m. cały remont to nie wiem ale materiały wyliczono nam na jakies troche wiecej niz 10 tyś. U mnie w rodzinie trzech budowlańców. aha ja nie wymieniam okien bo sa nowe. Dobrze sie rozgladaj bo fachowcy maja rózne ceny. Bede robic kuchnie pod wymiar (8m2) było juz kilka osób robiacych meble na wymiar u kazdego inna cena od 6.600 do 3.500.
wycene kuchni robili Ci za darmo? U mnie wczoraj był przedstawiciel firmy i nawet nie chciał za darmo obejrzerć kuchni, tylko za 150 zl ,chyba że kupie u nich meble to usługa doractwa gratis .
Powiem krótko ... Dużo sił , zdrowia i .. kasy będziesz potrzebować . Najlepiej popytaj przyjaciół , znajomych , którzy mają remonty za sobą . Doradzą , podpowiedzą , wskażą dobrych fachowców ..
Przed 7 laty kładliśmy w jadalni i kuchni panele połodgowe , kafelki w kuchni i gładzie w całym mieszkaniu z malowaniem i hydrauliką w kuchni .. Cena naprawde bardzo , bardzo promocyjna a fachowiec młody chłopak bardzo dokładny i pracowity . Wycenił za '' dzieło '' .... 850 zł ..a nam zrobiło sie '' głupio '' zapłaciliśmy 1000zł .. Nadmieniam , 42 m ..
Powodzenia o postępach remontowych i perypetiach informuj nas na bieżąco ..
Witam mój mąż to fachowiec robiliśmy całkowity remont mieszkania 48 m tz kuchnia łazienka ubikacja korytarz malutki pokoik materiał 26 tysięcy nic z górnej półki okna drzwi , zwykła wanna narożna ubikacja podwieszana meble w kuchni ma wymiar ,płytki takie za 35zł za metr do łazienki do kuchni droższe w korytarzu szafa na wymiar komandora parkiet cyklinowany ale nie profesjonalną cykliniarką sam mąż to wszystko robił wodę gaz prąd kanalizację suma jaką ci podałam to tylko materiał a sufity jeszcze robił .Teraz czeka mnie 2 pokoje już się boję tego bałaganu i partyzantki syfu kurzu ale to już nie taka suma jak tamta część mieszkania jak wróci z pracy to ci powiem ile to będzie kosztować mam przejściowy pokój drzwi będa drogie bo chcę nie standartowe trochę szersze niż normalne ,ale tak jak nadmieniały dziewczyny pytaj znajomych oglądaj ich mieszkania nie każdy fachowiec to fachowiec to są duże pieniądze do wydania aby nikt beszczelnie nie zabrał ci ciężko zarobionych pieniędzy
Czeka nas remont w mieszkaniu z odzysku, bardzo zapuszczonym. Do wymiany okna, drzwi wewn i zewn, parkiet do liftingu, no i kuchnia oraz łazienka(wszystko do skucia + nowe płtyki) . Całość ok 50m2..Robimy symulacje, ale wychodzi coś przerażającego. Wyposażenie będzie przeciętne (bez wanny z hydromasażem :). Niestety nie mam zaprzyjaźnionych fachowców. Mogę prosić o Wasze sugestie. Może ktoś przerabiał ten horror niedawno...Dopisano 13-08-01 13:26:05:Chciałam oczywiście zapytać, ile taka kompleksowa renowacja może nas kosztować?
wypowiem sie odnośnie parkietu i liftingu bo to robiłam tydzien temu - pan policzył nam za zapuszczonyparkiet jego renowacje z szpachlowaniem dziur i wyniesieniem mebli z pomieszczenia 800 zł brutto za 13m2
dwa lata temu zamnełam sie w 32 tys za 48 m2 remont na średnim stylu czyli nie płytki po 60 za metr tylko po 36 zł
przygotuj 40 tys i dzialaj ,jak chcesz przyślij mi plan mieszkania to ci mój mąż wyceni za darmo .nie kupuj chińszczyzny bo bedziesz żałować ,powodzenia
Dzięki za sugestie. Jestem przerażona. A ja myślałam, że ok. 40 tys (bo tak mi wyszła moja pobieżna symulacja) to chyba błąd. Niestety nie mam fachowca w rodzienie, mąż niemal artysta, więc czarna rozpacz!
Mieszkanie jest w innym mieście, więc nie znam rynku. A chciałam zrobić remont tak na 100%, żeby do śmierci już nie ruszć. Musiałabym chyba poznać jakiegoś szejka...
Powiedzcie mi, czy jest nadal taka zasada, że płytkarz bierze za kładzenie płytek tyle samo co one kosztują? Kiedyś tak było. I jeszcze ta chińszczyzna - wszechobecna.
Kiedys tak było ale teraz sa tak zróżnicowane ceny /rozpiętość cen od do/, że ta zasada ie ma raci bytu. Teraz cena zależy raczej od wielkości płytek - im mniejsze tym droższa robocizna. Powodzenia...
ja wykańczam dom ,2 łazienki ,3 pokoje salon ,kuchnia i korytarze .Szukaj i pytaj się o cene u mnie za kładzenie płytek biorą od 50 do 30 zł ,ja znalazłam za 35 zł ze szlifowaniem rogów .(szliwowanie w cenie ) ,jedni liczą szlifowanie oddzielnie .
oglądaj płytki i ceny ja znalazłam płytki takie same o 5 zł na metrze taniej .i znalazłam sklep gdzie w cenie płytek zrobili mi projekt łazienki .
Zna ktoś dobrych fachowców co zrobią mi kuchnie ,jestem ze Skierniewic.
no to ja powiem iż 5 zł to nic ja odkryłam iż można zaoszczędzić 12 zł na metrze ...tylko trzeba samemu pojechac do magazynu czyli jakies 20 km ...jak kupiłam na cłe mieszaknie do przody byłam o szpachlowanie i malowanie pokoju :)
Czeka nas remont w mieszkaniu z odzysku, bardzo zapuszczonym. Do wymiany okna, drzwi wewn i zewn, parkiet do liftingu, no i kuchnia oraz łazienka(wszystko do skucia + nowe płtyki) . Całość ok 50m2..Robimy symulacje, ale wychodzi coś przerażającego. Wyposażenie będzie przeciętne (bez wanny z hydromasażem :). Niestety nie mam zaprzyjaźnionych fachowców. Mogę prosić o Wasze sugestie. Może ktoś przerabiał ten horror niedawno...
Dopisano 13-08-01 13:26:05:
Chciałam oczywiście zapytać, ile taka kompleksowa renowacja może nas kosztować?też remontujemy teraz takie mieszkanie. nie wiem czy da sie duzo zaoszczedzic nie majac w rodzinie fachowców. Moje mieszkanie ma 54 m. cały remont to nie wiem ale materiały wyliczono nam na jakies troche wiecej niz 10 tyś. U mnie w rodzinie trzech budowlańców. aha ja nie wymieniam okien bo sa nowe. Dobrze sie rozgladaj bo fachowcy maja rózne ceny. Bede robic kuchnie pod wymiar (8m2) było juz kilka osób robiacych meble na wymiar u kazdego inna cena od 6.600 do 3.500.
wycene kuchni robili Ci za darmo? U mnie wczoraj był przedstawiciel firmy i nawet nie chciał za darmo obejrzerć kuchni, tylko za 150 zl ,chyba że kupie u nich meble to usługa doractwa gratis .
Powiem krótko ... Dużo sił , zdrowia i .. kasy będziesz potrzebować . Najlepiej popytaj przyjaciół , znajomych , którzy mają remonty za sobą . Doradzą , podpowiedzą , wskażą dobrych fachowców ..
Przed 7 laty kładliśmy w jadalni i kuchni panele połodgowe , kafelki w kuchni i gładzie w całym mieszkaniu z malowaniem i hydrauliką w kuchni .. Cena naprawde bardzo , bardzo promocyjna a fachowiec młody chłopak bardzo dokładny i pracowity . Wycenił za '' dzieło '' .... 850 zł ..a nam zrobiło sie '' głupio '' zapłaciliśmy 1000zł .. Nadmieniam , 42 m ..
Powodzenia o postępach remontowych i perypetiach informuj nas na bieżąco ..
Witam mój mąż to fachowiec
robiliśmy całkowity remont mieszkania 48 m tz kuchnia łazienka ubikacja korytarz malutki pokoik materiał 26 tysięcy nic z górnej półki okna drzwi , zwykła wanna narożna ubikacja podwieszana meble w kuchni ma wymiar ,płytki takie za 35zł za metr do łazienki do kuchni droższe w korytarzu szafa na wymiar komandora parkiet cyklinowany ale nie profesjonalną cykliniarką sam mąż to wszystko robił wodę gaz prąd kanalizację suma jaką ci podałam to tylko materiał a sufity jeszcze robił .Teraz czeka mnie 2 pokoje już się boję tego bałaganu i partyzantki syfu kurzu ale to już nie taka suma jak tamta część mieszkania jak wróci z pracy to ci powiem ile to będzie kosztować mam przejściowy pokój drzwi będa drogie bo chcę nie standartowe trochę szersze niż normalne ,ale tak jak nadmieniały dziewczyny pytaj znajomych oglądaj ich mieszkania nie każdy fachowiec to fachowiec to są duże pieniądze do wydania aby nikt beszczelnie nie zabrał ci ciężko zarobionych pieniędzy
Czeka nas remont w mieszkaniu z odzysku, bardzo zapuszczonym. Do wymiany okna,
drzwi wewn i zewn, parkiet do liftingu, no i kuchnia oraz łazienka(wszystko
do skucia + nowe płtyki) . Całość ok 50m2..Robimy symulacje, ale wychodzi
coś przerażającego. Wyposażenie będzie przeciętne (bez wanny z
hydromasażem :). Niestety nie mam zaprzyjaźnionych fachowców. Mogę
prosić o Wasze sugestie. Może ktoś przerabiał ten horror
niedawno...Dopisano 13-08-01 13:26:05:Chciałam oczywiście zapytać, ile taka
kompleksowa renowacja może nas kosztować?
wypowiem sie odnośnie parkietu i liftingu bo to robiłam tydzien temu - pan policzył nam za zapuszczonyparkiet jego renowacje z szpachlowaniem dziur i wyniesieniem mebli z pomieszczenia 800 zł brutto za 13m2
dwa lata temu zamnełam sie w 32 tys za 48 m2 remont na średnim stylu czyli nie płytki po 60 za metr tylko po 36 zł
pytalam męża dwa pokoje czyli sufit ,ściany bez podłogi sam materiał ok 2 tyś( dobra farba ) i kable z nowym prądem
przygotuj 40 tys i dzialaj ,jak chcesz przyślij mi plan mieszkania to ci mój mąż wyceni za darmo .nie kupuj chińszczyzny bo bedziesz żałować ,powodzenia
Dzięki za sugestie. Jestem przerażona. A ja myślałam, że ok. 40 tys (bo tak mi wyszła moja pobieżna symulacja) to chyba błąd. Niestety nie mam fachowca w rodzienie, mąż niemal artysta, więc czarna rozpacz!
Mieszkanie jest w innym mieście, więc nie znam rynku. A chciałam zrobić remont tak na 100%, żeby do śmierci już nie ruszć. Musiałabym chyba poznać jakiegoś szejka...
Powiedzcie mi, czy jest nadal taka zasada, że płytkarz bierze za kładzenie płytek tyle samo co one kosztują? Kiedyś tak było. I jeszcze ta chińszczyzna - wszechobecna.
Kiedys tak było ale teraz sa tak zróżnicowane ceny /rozpiętość cen od do/, że ta zasada ie ma raci bytu. Teraz cena zależy raczej od wielkości płytek - im mniejsze tym droższa robocizna. Powodzenia...
ja wykańczam dom ,2 łazienki ,3 pokoje salon ,kuchnia i korytarze .Szukaj i pytaj się o cene u mnie za kładzenie płytek biorą od 50 do 30 zł ,ja znalazłam za 35 zł ze szlifowaniem rogów .(szliwowanie w cenie ) ,jedni liczą szlifowanie oddzielnie .
oglądaj płytki i ceny ja znalazłam płytki takie same o 5 zł na metrze taniej .i znalazłam sklep gdzie w cenie płytek zrobili mi projekt łazienki .
Zna ktoś dobrych fachowców co zrobią mi kuchnie ,jestem ze Skierniewic.
no to ja powiem iż 5 zł to nic ja odkryłam iż można zaoszczędzić 12 zł na metrze ...tylko trzeba samemu pojechac do magazynu czyli jakies 20 km ...jak kupiłam na cłe mieszaknie do przody byłam o szpachlowanie i malowanie pokoju :)
sprawdź wiadomości prywatne....