Witam, mam taką prośbę i pytanie: " Czy znacie jakieś proste przepisy, aby takie pokarmy jak: brokuły, cytryna, greifrut, buraki, seler były smaczniejsze, tak aby można było jeść je często? " Chodzi mi o tak prosty przepis jak jedzenie codzienne marchewki może być smaczniejsze, gdy dodajemy gotowaną marchewkę do ziemniaków i razem je dukamy. Albo cynamon jest smaczniejszy, gdy dodajemy go do płynnego kakao. :)
Z wszystkich wymienionych warzyw przy dodaniu kilku składników,można zrobić smaczne sałatki jako typową przekąskę do znajomych czy do obiadu. Z buraczków można przyrządzić także pyszny pasztet.
Chyba jednak na odwrót - kakao jest smaczniejsze, gdy dodamy do niego cynamon.
A czemu nie wrzucisz w wyszukiwarkę np. sałatek z greipfrutem czy selerem? Wystarczy popatrzeć po składnikach a po drugie - komentarzach i wiesz, mniej więcej, czy ci będzie smakowało. A przecież nie musisz jest wymienionych rzeczy codziennie w takim samym zestawie.
Jesz cynamon z dodatkami ? Zbyt duże ilości cynamonu są niezdrowe ...
Polecam pieczone buraki . Bardzo dobrze się komponują z filetami z grapefruita , prażonymi ziarnami i oliwą , albo jogurtowym sosem czosnkowym . Bardzo dobrze też smakują z natką pietruszki , posiekanymi orzechami , oliwą i octem balsamicznym ( patrz : mchali ) .
Do marchewki idealnie pasuje imbir , sok z pomarańczy i masło ( marchew pokrojoną w paski przy pomocy obieraczki do warzyw podsmażamy na maśle , na którym wcześniej został podprażony imbir , chwilę smażymy , dodajemy sok z pomarańczy i jeszcze trochę dusimy ) . Kończymy oliwą , albo olejem smakowym .
Bardzo smaczne ( i wykwintne ) są też marynowane marchewki : gotujemy je krótko , kroimy w plastry nie za cienkie , potem polewamy sosem z oliwy , octu balsamicznego , czosnku , oregano i chilli ... Podajemy następnego dnia . Smak takich marchewek może być odkryciem ...
Marchewka jabłko i grejfrut- z takiego połączenia plus cukier i inne przyprawy do smaku,wyjdzie bardzo fajna sałatka. ewentualnie samą marchew można też marynować i mieć potem zapasy na zimę.
Witam, mam taką prośbę i pytanie:" Czy znacie jakieś proste przepisy, aby takie pokarmy jak: brokuły, cytryna, greifrut, buraki, seler były smaczniejsze, tak aby można było jeść je często? "Chodzi mi o tak prosty przepis jak jedzenie codzienne marchewki może być smaczniejsze, gdy dodajemy gotowaną marchewkę do ziemniaków i razem je dukamy. Albo cynamon jest smaczniejszy, gdy dodajemy go do płynnego kakao. :) Za poradę z góry serdecznie dziękuję.
Brokuły można usmażyć w gęstym cieście naleśnikowym :)
Witam, mam taką prośbę i pytanie:
" Czy znacie jakieś proste przepisy, aby takie pokarmy jak: brokuły, cytryna, greifrut, buraki, seler były smaczniejsze, tak aby można było jeść je często? "
Chodzi mi o tak prosty przepis jak jedzenie codzienne marchewki może być smaczniejsze, gdy dodajemy gotowaną marchewkę do ziemniaków i razem je dukamy. Albo cynamon jest smaczniejszy, gdy dodajemy go do płynnego kakao. :)
Za poradę z góry serdecznie dziękuję.
Pasztet z selera, buraczki duszone ze śmietaną , sałatka z buraczków, sałatka z brokułów z różnymi dodatkami.
a ja proponuję surówkę z selera z rodzynkami i mandarynką, i w te upały pyszny i zdrowy kwas buraczany wspaniały na krew .... zdrówka życzę
Z wszystkich wymienionych warzyw przy dodaniu kilku składników,można zrobić smaczne sałatki jako typową przekąskę do znajomych czy do obiadu. Z buraczków można przyrządzić także pyszny pasztet.
Chyba jednak na odwrót - kakao jest smaczniejsze, gdy dodamy do niego cynamon.
A czemu nie wrzucisz w wyszukiwarkę np. sałatek z greipfrutem czy selerem? Wystarczy popatrzeć po składnikach a po drugie - komentarzach i wiesz, mniej więcej, czy ci będzie smakowało. A przecież nie musisz jest wymienionych rzeczy codziennie w takim samym zestawie.Jesz cynamon z dodatkami ? Zbyt duże ilości cynamonu są niezdrowe ...
Polecam pieczone buraki . Bardzo dobrze się komponują z filetami z grapefruita , prażonymi ziarnami i oliwą , albo jogurtowym sosem czosnkowym . Bardzo dobrze też smakują z natką pietruszki , posiekanymi orzechami , oliwą i octem balsamicznym ( patrz : mchali ) .
Do marchewki idealnie pasuje imbir , sok z pomarańczy i masło ( marchew pokrojoną w paski przy pomocy obieraczki do warzyw podsmażamy na maśle , na którym wcześniej został podprażony imbir , chwilę smażymy , dodajemy sok z pomarańczy i jeszcze trochę dusimy ) . Kończymy oliwą , albo olejem smakowym .
Bardzo smaczne ( i wykwintne ) są też marynowane marchewki : gotujemy je krótko , kroimy w plastry nie za cienkie , potem polewamy sosem z oliwy , octu balsamicznego , czosnku , oregano i chilli ... Podajemy następnego dnia . Smak takich marchewek może być odkryciem ...
Marchewka jabłko i grejfrut- z takiego połączenia plus cukier i inne przyprawy do smaku,wyjdzie bardzo fajna sałatka. ewentualnie samą marchew można też marynować i mieć potem zapasy na zimę.
Witam, mam taką prośbę i pytanie:" Czy znacie jakieś proste przepisy, aby
Brokuły można usmażyć w gęstym cieście naleśnikowym :)takie pokarmy jak: brokuły, cytryna, greifrut, buraki, seler były
smaczniejsze, tak aby można było jeść je często? "Chodzi mi o tak prosty
przepis jak jedzenie codzienne marchewki może być smaczniejsze, gdy dodajemy
gotowaną marchewkę do ziemniaków i razem je dukamy. Albo cynamon jest
smaczniejszy, gdy dodajemy go do płynnego kakao. :) Za poradę z góry
serdecznie dziękuję.