Mam pytanie, chce zrobic ciasto z masa kajmakowa. Widze dwie rozne, jedna kajmak, maslo i budym , druga , maslo i kajmak. Ktora z tych dwoch jest smaczniejsza, ktora dluzej wytrzyma wysoka temparature?
Wysoka tempertaura to dla Ciebie jaka ? Masy każda smaczna , sama musi osądzić własnymi kubkami smakowymi ..Jeśli chodzi o przewózciasta .. owszem na krótką odległość , wcześniej dobrze schłodzone ..
Ciasta z kajmkiem długo zachowują swieżość nadając np . ciastom miodowym wilgotnosć .
Na plenerowych spotkaniach , ciasto masą kajmakową w tle kroimy na rozdanie a potem ok 1 godz . leżakuje na paterze i .. chowamy do lodówki .
Wysoka tempertaura to dla Ciebie jaka ? Masy każda smaczna , sama musi osądzić własnymi kubkami smakowymi ..Jeśli chodzi o przewózciasta .. owszem na krótką odległość , wcześniej dobrze schłodzone .. Ciasta z kajmkiem długo zachowują swieżość nadając np . ciastom miodowym wilgotnosć . Na plenerowych spotkaniach , ciasto masą kajmakową w tle kroimy na rozdanie a potem ok 1 godz . leżakuje na paterze i .. chowamy do lodówki .
Jakoś pominelam info ad temp ale i tak odpowiedzialas na moje pyt.dziekuje
na pewno ta z dodatkiem budyniu nie będzie tak bardzo maślana, jak ta druga. wydaje mi się, że ta bez budyniu będzie bardziej intensywnie karmelowa w smaku i przetrwa wyższe temp. pozdrawiam :)
Mam pytanie, chce zrobic ciasto z masa kajmakowa. Widze dwie rozne, jedna kajmak, maslo i budym , druga , maslo i kajmak. Ktora z tych dwoch jest smaczniejsza, ktora dluzej wytrzyma wysoka temparature?
Wysoka tempertaura to dla Ciebie jaka ? Masy każda smaczna , sama musi osądzić własnymi kubkami smakowymi ..Jeśli chodzi o przewózciasta .. owszem na krótką odległość , wcześniej dobrze schłodzone ..
Ciasta z kajmkiem długo zachowują swieżość nadając np . ciastom miodowym wilgotnosć .
Na plenerowych spotkaniach , ciasto masą kajmakową w tle kroimy na rozdanie a potem ok 1 godz . leżakuje na paterze i .. chowamy do lodówki .
Wysoka tempertaura to dla Ciebie jaka ? Masy każda smaczna , sama musi
Jakoś pominelam info ad temp ale i tak odpowiedzialas na moje pyt.dziekujeosądzić własnymi kubkami smakowymi ..Jeśli chodzi o przewózciasta
.. owszem na krótką odległość , wcześniej dobrze schłodzone
.. Ciasta z kajmkiem długo zachowują swieżość nadając np .
ciastom miodowym wilgotnosć . Na plenerowych spotkaniach ,
ciasto masą kajmakową w tle kroimy na rozdanie a potem ok 1 godz
. leżakuje na paterze i .. chowamy do lodówki .
na pewno ta z dodatkiem budyniu nie będzie tak bardzo maślana, jak ta druga. wydaje mi się, że ta bez budyniu będzie bardziej intensywnie karmelowa w smaku i przetrwa wyższe temp. pozdrawiam :)