Forum

Kuchenne porady

masa kajmakowa

  • Autor: Piper Data: 2013-08-16 14:13:56

    Mam pytanie, chce zrobic ciasto z masa kajmakowa. Widze dwie rozne, jedna kajmak, maslo i budym , druga , maslo i kajmak. Ktora z tych dwoch jest smaczniejsza, ktora dluzej wytrzyma wysoka temparature?

  • Autor: megi65 Data: 2013-08-16 15:06:13

    Wysoka tempertaura to dla Ciebie jaka ? Masy każda smaczna , sama musi osądzić własnymi kubkami smakowymi ..Jeśli chodzi o przewózciasta .. owszem na krótką odległość , wcześniej dobrze schłodzone ..

    Ciasta z kajmkiem długo zachowują swieżość  nadając np . ciastom miodowym wilgotnosć .

    Na plenerowych spotkaniach  , ciasto  masą kajmakową w tle kroimy na  rozdanie a potem ok 1 godz . leżakuje na paterze i .. chowamy do lodówki .

  • Autor: Piper Data: 2013-08-17 00:05:02

    Wysoka tempertaura to dla Ciebie jaka ? Masy każda smaczna , sama musi
    osądzić własnymi kubkami smakowymi ..Jeśli chodzi o przewózciasta
    .. owszem na krótką odległość , wcześniej dobrze schłodzone
    .. Ciasta z kajmkiem długo zachowują swieżość  nadając np .
    ciastom miodowym wilgotnosć . Na plenerowych spotkaniach  ,
    ciasto  masą kajmakową w tle kroimy na  rozdanie a potem ok 1 godz
    . leżakuje na paterze i .. chowamy do lodówki .

    Jakoś pominelam info ad temp ale i tak odpowiedzialas na moje pyt.dziekuje

  • Autor: nutti Data: 2013-08-25 12:43:52

    na pewno ta z dodatkiem budyniu nie będzie tak bardzo maślana, jak ta druga. wydaje mi się, że ta bez budyniu będzie bardziej intensywnie karmelowa w smaku i przetrwa wyższe temp. pozdrawiam :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu