Zrobilam bulki drozdzowe , ktore kilka minut temu odstawialm do wyrosniecia, ale ....zapomnialam dodac JAJKA!!!. Czy to wszytko mi urosnie czy musze robic od nowa.?!! Prosze o pomoc bo to Bulki na impreze za 3 godziny...
Spoko ... spoko .. najważniejszych składniki użyłaś : maką i drożdze . Cóż bedę bezjajeczne i tym sposobem dietetyczne . A tak na marginesie jakie to bułeczki możesz podać link .. zerkne lewym okiem czy brak jajca kurzego może im zaszkodzić ..
Koniec stresu ... uśmiech na bużce .. towarzycho nawet nie zorientuje sie ,że '' cuś '' nie tak z bułeczkami . Powodzenia i uadanej imprezki ..
Aaaa rolki cynamonowe ... no cóż .. kubki smakowe skoncentrują się na cynamonie i cukrze .... Będzie dobrze ale troche '' sztywno '' .. Uszy do góry i uśmiech , pełen luz .. ))
Ja piękną wtopę zaliczałm .. szarlotka , pierwsza wizyta moich teściów i sruuu zamiast szlachetnego cynamonu ... czerwona papryka .. I co ... ?? całkiem fajnie skompomowała się z jabłkiem i ... zostałam synową . Jest przynajmniej co .. wspominać przy rodzinnych zjazdach :jak .. oczy na wierzch wychodziły po pierwszych kęsach szarlotki ..
No masz ..KTUŚ musi być na ostrym dyżurze kuchennym .. Nie wszyscy pupki grzeją i karkóweczki z grilla wciagają o .. piffku nie wspomnę .. No dobra kielszeczek ziłowej nalewki coby mi power dała ..)) Ale , ale .. porady nadal kuamte podaje ..
Aaaa rolki cynamonowe ... no cóż .. kubki smakowe skoncentrują się na cynamonie i cukrze .... Będzie dobrze ale troche '' sztywno '' .. Uszy do góry i uśmiech , pełen luz .. )) Ja piękną wtopę zaliczałm .. szarlotka , pierwsza wizyta moich teściów i sruuu zamiast szlachetnego cynamonu ... czerwona papryka .. I co ... ?? całkiem fajnie skompomowała się z jabłkiem i ... zostałam synową . Jest przynajmniej co .. wspominać przy rodzinnych zjazdach :jak .. oczy na wierzch wychodziły po pierwszych kęsach szarlotki ..
dobre , ja robie druga partie cynamonowych bulek a te pierwsze juz sie pieka. Jestem ciekawa roznicy pomiedzy.... WIELKIE dzieki meggi65
Koleżanko Pieper .. jak tam Twoje bułeczki .. ? My z Jolką już zaczeliśmy %% .... tylko nie wiemy z jakiego powodu ..albo sukces opijamy albo kleskę a by zapomnieć ...
Zrobilam bulki drozdzowe , ktore kilka minut temu odstawialm do wyrosniecia, ale ....zapomnialam dodac JAJKA!!!. Czy to wszytko mi urosnie czy musze robic od nowa.?!! Prosze o pomoc bo to Bulki na impreze za 3 godziny...
Spoko ... spoko .. najważniejszych składniki użyłaś : maką i drożdze . Cóż bedę bezjajeczne i tym sposobem dietetyczne . A tak na marginesie jakie to bułeczki możesz podać link .. zerkne lewym okiem czy brak jajca kurzego może im zaszkodzić ..
Koniec stresu ... uśmiech na bużce .. towarzycho nawet nie zorientuje sie ,że '' cuś '' nie tak z bułeczkami . Powodzenia i uadanej imprezki ..
http://allrecipes.com/recipe/cinnamon-rolls-ii-2/
Aaaa rolki cynamonowe ... no cóż .. kubki smakowe skoncentrują się na cynamonie i cukrze .... Będzie dobrze ale troche '' sztywno '' .. Uszy do góry i uśmiech , pełen luz .. ))
Ja piękną wtopę zaliczałm .. szarlotka , pierwsza wizyta moich teściów i sruuu zamiast szlachetnego cynamonu ... czerwona papryka .. I co ... ?? całkiem fajnie skompomowała się z jabłkiem i ... zostałam synową . Jest przynajmniej co .. wspominać przy rodzinnych zjazdach :jak .. oczy na wierzch wychodziły po pierwszych kęsach szarlotki ..
Kurde,Megi,zrobiłaś tzw "wejście smoka",tye,że wawelskiego.
No masz ..KTUŚ musi być na ostrym dyżurze kuchennym .. Nie wszyscy pupki grzeją i karkóweczki z grilla wciagają o .. piffku nie wspomnę .. No dobra kielszeczek ziłowej nalewki coby mi power dała ..)) Ale , ale .. porady nadal kuamte podaje ..
To mnie poczęstuj,megi,bo mam doła,wbrew wszystkim oznakom na niebiue i ziemi.
Mówisz i masz .. ))
Już odrobinę lepiej.Dzięki.
Aaaa rolki cynamonowe ... no cóż .. kubki smakowe skoncentrują się
dobre , ja robie druga partie cynamonowych bulek a te pierwsze juz sie pieka. Jestem ciekawa roznicy pomiedzy.... WIELKIE dzieki meggi65na cynamonie i cukrze .... Będzie dobrze ale troche '' sztywno '' ..
Uszy do góry i uśmiech , pełen luz .. )) Ja piękną wtopę
zaliczałm .. szarlotka , pierwsza wizyta moich teściów i sruuu
zamiast szlachetnego cynamonu ... czerwona papryka .. I co ... ?? całkiem
fajnie skompomowała się z jabłkiem i ... zostałam synową . Jest
przynajmniej co .. wspominać przy rodzinnych zjazdach :jak .. oczy na
wierzch wychodziły po pierwszych kęsach szarlotki ..
No i za już Cię .. dożywotnio lubię .. Kreatywna , dociekliwa Kobitka .. tak trzymaj
Koleżanko Pieper .. jak tam Twoje bułeczki .. ? My z Jolką już zaczeliśmy %% .... tylko nie wiemy z jakiego powodu ..albo sukces opijamy albo kleskę a by zapomnieć ...
Zawsze za sukces,tak najlepiej.
druga tura w piekarniku, troche spoznieni na paniensko-kawalerskie....no to do dna za ich zdrowie
Melduj Kobieto melduj jak po imprezce a konkretnie jak walory smakowe , które bułeczki przypadły do gustu gosciom ? była wyrażna różnica ? ...
Oto moje bułki . Smakowaly tak jak te z Jajkiem, pulchne i pyszne :-) wyglądem te sie nie różniły
Zdałaś na 6+.. Pięknie wyglądają ..a jak pachną .. ))