Mama poprosiła mnie o znalezienie jakiegoś noclegu w górach, najlepiej agrotusystyka, chodzi o jakieś spokojne miejsce niekoniecznie z wyżyweieniem, w pobliżu szlaki ale jakieś łatwe....może Góry Sowie...sama nie wiem, no i żeby nie było za daleko, tak z 200 km max od Wrocławia
Kiedyś na WŻ ktoś wkleił fajnego linka na noclegi u wlasnej ciotki, ale zmieniłam kompa i niestety przepadło.....
Wypraw rodziców do Bukowiny Tatrzańskiej ..Na tarsie śniadanie z widokiem na Tatry Wysokie . Pózniej spacer do wyboru . Dolina Chołowska , Kościeliska i Biała . Oczywiście przedeptać trzeba Krupówki i spróbowac co nieco .. :))
Drugi wariant to Szklarska lub Karpacz ... a co ... może do Pragi wpadną na .. wrześniowe knedliczki.. )) Cyba w Karpaczu Maracia ma pensojonacik .. ?? Tak jakoś kojarze ...
Wypraw rodziców do Bukowiny Tatrzańskiej ..Na tarsie śniadanie z widokiem na Tatry Wysokie . Pózniej spacer do wyboru . Dolina Chołowska , Kościeliska i Biała . Oczywiście przedeptać trzeba Krupówki i spróbowac co nieco .. :))
Drugi wariant to Szklarska lub Karpacz ... a co ... może do Pragi wpadną na .. wrześniowe knedliczki.. )) Cyba w Karpaczu Maracia ma pensojonacik .. ?? Tak jakoś kojarze ...
Pozdrwienia dla Rodziców :))
Dziękuję megi :)
Al Karpacz i Szklarska to już zwiedzone...Praga też.szukam dalej :)
Ale dziękuję za propozycje...:)
Za Jelenią Górą czyli nie dalekood Wrocławia,ok.120 km..Są tam fajne szlaki spokojnie do przejscia dla starszych osób,np.do schroniska Odrodzenie,albo na zamek Chojnik,moja Prababcia weszła tam ze mną będac ok.70-ski.Polecma też Góry Opawskie i okolice Stronia śląskiego,włśnie wróciliśmy z Nowej Morawy.
No i jak mogłam zapomnieć o ukochanym Międzygórzu?!W samym środku miejscowości rozdzielnia szlaków i tylko wybierać kierunek.Na szczycie Iglicznej Sanktuarium Marii Śnieżnej,stamtąd przepiękny widok na okolice.
A może nad ... spokojne jezioro z opcją grzybobrania , smiagania na rowerku wodnym , błogim spacerku po leśnych duktach . W tym roku odkryłam lubuskie .. jezioro Głębokie czysta woda i powietrze , domki nowoczesne , molo solidne .
Łagów rzut beretem .. urocza wieś gminna ...Jest co robić i co zwiedzać . Koniec sierpnia czy wrzesień sama bardzo chętnie znalazłabym się w tak pięknych okolicznościach przyrody .. ))
Proponuję piękną Kudowę i odległość ok., mieści się w zaproponowanym przedziale.
a masz jakieś konkretne sprawdzone miejsce ? bo mi własnie o to chodzi, o fajne noclegi, pokój z balkonem, widok na góry...takie tam- drobne przyjemności :)
W ubiegłym roku byliśmy , było nie najgorzej.Podobało mi się bardzo.A gdzie teraz ludzi nie ma :) kuzynka była zadowolona nawet z Zakopanego a jak tam jest gęsto wiadomo.
Witam !
Mama poprosiła mnie o znalezienie jakiegoś noclegu w górach, najlepiej agrotusystyka, chodzi o jakieś spokojne miejsce niekoniecznie z wyżyweieniem, w pobliżu szlaki ale jakieś łatwe....może Góry Sowie...sama nie wiem, no i żeby nie było za daleko, tak z 200 km max od Wrocławia
Kiedyś na WŻ ktoś wkleił fajnego linka na noclegi u wlasnej ciotki, ale zmieniłam kompa i niestety przepadło.....
Z góry dziękuję za linki i informacje
Pozdrawiam
malina
może Sobótka 25 km od Wrocławia. Okolica piękna.
może Sobótka 25 km od Wrocławia. Okolica piękna.
Tak wiem, ale to jest blisko nas....okolica nam znana, mieszkamy pod Wrocławiem :)Wypraw rodziców do Bukowiny Tatrzańskiej ..Na tarsie śniadanie z widokiem na Tatry Wysokie . Pózniej spacer do wyboru . Dolina Chołowska , Kościeliska i Biała . Oczywiście przedeptać trzeba Krupówki i spróbowac co nieco .. :))
Pozdrwienia dla Rodziców :))
Wypraw rodziców do Bukowiny Tatrzańskiej ..Na tarsie śniadanie
z widokiem na Tatry Wysokie . Pózniej spacer do wyboru . Dolina
Chołowska , Kościeliska i Biała . Oczywiście przedeptać trzeba
Krupówki i spróbowac co nieco .. :)) Drugi wariant to Szklarska
lub Karpacz ... a co ... może do Pragi wpadną na .. wrześniowe knedliczki..
)) Cyba w Karpaczu Maracia ma pensojonacik .. ?? Tak jakoś kojarze
... Pozdrwienia dla Rodziców :))
Dziękuję megi :) Al Karpacz i Szklarska to już zwiedzone...Praga też.szukam dalej :) Ale dziękuję za propozycje...:)
Podgórzyn lub Przesieka
Podgórzyn lub Przesieka
a gdzie to jest ?Osobiście nie polecam. Blisko Szklarskiej i Karpacza
Dlaczego nie polecasz? Troche zdziwiona jestem, bo okolica spokojna , bez tłumów.Szlaki bliziutko.
Za Jelenią Górą czyli nie dalekood Wrocławia,ok.120 km..Są tam fajne szlaki spokojnie do przejscia dla starszych osób,np.do schroniska Odrodzenie,albo na zamek Chojnik,moja Prababcia weszła tam ze mną będac ok.70-ski.Polecma też Góry Opawskie i okolice Stronia śląskiego,włśnie wróciliśmy z Nowej Morawy.
No i jak mogłam zapomnieć o ukochanym Międzygórzu?!W samym środku miejscowości rozdzielnia szlaków i tylko wybierać kierunek.Na szczycie Iglicznej Sanktuarium Marii Śnieżnej,stamtąd przepiękny widok na okolice.
A może nad ... spokojne jezioro z opcją grzybobrania , smiagania na rowerku wodnym , błogim spacerku po leśnych duktach . W tym roku odkryłam lubuskie .. jezioro Głębokie czysta woda i powietrze , domki nowoczesne , molo solidne .
Łagów rzut beretem .. urocza wieś gminna ...Jest co robić i co zwiedzać . Koniec sierpnia czy wrzesień sama bardzo chętnie znalazłabym się w tak pięknych okolicznościach przyrody .. ))
Proponuję piękną Kudowę i odległość ok., mieści się w zaproponowanym przedziale.
Proponuję piękną Kudowę i odległość ok., mieści się w zaproponowanym
a masz jakieś konkretne sprawdzone miejsce ? bo mi własnie o to chodzi, o fajne noclegi, pokój z balkonem, widok na góry...takie tam- drobne przyjemności :)przedziale.
OSrodek Wypoczynkowy Sudety .Byliśmy bardzo zadowoleni.
malina wujek googl podpowie:)
Kudowa to chyba do spokojnych o tej porze roku nie należy? Nie jest tam teraz duzo ludzi ?
W ubiegłym roku byliśmy , było nie najgorzej.Podobało mi się bardzo.A gdzie teraz ludzi nie ma :) kuzynka była zadowolona nawet z Zakopanego a jak tam jest gęsto wiadomo.
W miarę blisko Wrocławia jest jezioro w Bożkowie, może coś z okolic Wałbrzycha Duszniki Zdrójj albo koło Jeleniej np. Kowary
Już kiedyś polecałam agroturystykę mojej rodziny w samym sercu Gór Sowich: www.agroturystykasokolec.pl
Już kiedyś polecałam agroturystykę mojej rodziny w samym sercu Gór
Sowich: www.agroturystykasokolec.pl
ooooooooooo!!!!!!!!!! to jest to co miałam i zgubiłąm :):) Dziękuję za przypomnienie - tego szukałam !!!! :):)