Ale to nie piec tylko patelnia z funkcją gotowania, ale nie pieczenia. U mnie w pracy w stołówce też taka jest i dodatkowo piec konwekcyjny. Bardzo to usprawniło pracę pań pracujących w kuchni.
Teraz, zwłaszcza w dużych zakładach gastronomicznych zbiorowego żywienia przepisy unijne wymuszają instalowanie podobnych urządzeń. Są one bardziej ekonomiczne, łatwiejsze w utrzymaniu czystości i po prostu szybsze. Automatycznie wzbogacają jadłospis poprzez swoje możliwości. Choć powiem, że np pewne instalacje są dyskusyjne... Pozdrawiam.
Widze Majoliko, ze jestes wielka znawczynia, co do tego typu urzadzen. Z pewnoscia sama obslugujesz i korzystasz z umiejetnosci takich wyrafinowanych przydasiow. Konwektomaty tez mamy w pracy, to jest normalne w kazdej wiekszej kuchni.
Automatycznie nic sie nie wzbogaca..tylko przez to, ze sa jakies mozliwosci, bez umyslu ludzkiego nawet to cudo, samo niczego nie ugotuje. Aczkolwiek, gotowanie sprawia naprawde przyjemnosc. Mozna gotowac, mozna piec w glebokim tluszczu, wszystko zautomatyzowane i nadzorowane komputerowo. Mozna gotowac bez przypalenia i wielkie ilosci miesa przysmazac w krotkim czasie na ostrym ogniu. Nie doszukalam sie zadnych "przeciw" ale to zalezy od tego, jak kto sie do nowosci techniki odnosi. Stare konwencjonalne gotowanie, na duzy wymiar to juz naprawde przeszlosc. Pozdrawiam rowniez. :)
Wybacz Głumando..bardzo Cię lubię i szanuję, ale...pieczenie to nie smażenie. I w warunkach zbiorowego żywienia te procesy są obwarowane ścisłymi przepisami Państwowej Inspekcji Spożywczej i innymi.W warunkach zbiorowego zywienia nie ma miejsca na inwencję. Sa tylko ścisłe przepisy i zasady. Teraz , nowe placówki zbiorowego zywienia muszą być wyposazone w odpowiadający przepisom unijnym sprzęt.
:) NIe musze Ci niczego wybaczac.. Ja tu sobie pisze prywatnie a nie jako przedstawiciel Unii.. Praca z tym Urzadzeniem jest poprostu milym przezyciem ... Kto nigdy tego nie robil..nie ma pojecia.
Nie wiem jakie placowki kontrolujesz.. ale wlasciwie, to wogole nie byl cel mojego watku, aby taki aspekt poruszyc.. pieczenie czy smazenie.. gotowanie w wodzie czy na parze..
Stronka WZ jest kulinarna strona, wiec jak najbardziej moglam tu dodac watek, w ktorym ciesze sie a nie oczekuje kontroli technicznej...
Z calym respektem dla twojej pracy.. ale wrzuc na luz . :) Danuta
A ja bym bardzo chciała spróbować robić cokolwiek na tym kombajnie, bo moja domowa kuchenka pozwala tylko na tradycyjną obróbkę i to dla kilku odób. Gratuluję możliwości i masz prawo do radości, bo to wielkie wyróżnienie pracowac na czymś takim.
:) NIe musze Ci niczego wybaczac.. Ja tu sobie pisze prywatnie a nie jako przedstawiciel Unii.. Praca z tym Urzadzeniem jest poprostu milym przezyciem ... Kto nigdy tego nie robil..nie ma pojecia. Nie wiem jakie placowki kontrolujesz.. ale wlasciwie, to wogole nie byl cel mojego watku, aby taki aspekt poruszyc.. pieczenie czy smazenie.. gotowanie w wodzie czy na parze.. Stronka WZ jest kulinarna strona, wiec jak najbardziej moglam tu dodac watek, w ktorym ciesze sie a nie oczekuje kontroli technicznej... Z calym respektem dla twojej pracy.. ale rzuc na wluz . :) Danuta
Nic dodać, nic ująć. Co racja to racja.
PS. Dużo bym dał aby móc popracować na tym urządzeniu.
Glumando, moja uwaga nie była z zamierzenia złosliwa.Ja chciałam wam tylko uświadomić, że zwł państwowymi placówkami zbiorowego zywienia(w przypadku prywatnych przepisy są nieco inne) rządza po prostu przepisy.Nie ma zmiłuj, trzeba wymienić urządzenia na nowoczesne(choc to niestety z naszych podatków). Te przepisy głupie nie sa- wymuszają nowe, zdrowsze, łatwiejsze w obsłudze technologie.Pewnie za kilka lat wymysłą lepsze i -no cóz- trzeba będzie wymieniać. Ale tak naprawdę to służy naszemu zdrowiu, zdrowiu naszych dzieci, chorych .A taka patelnia to faktycznie bardzo przydatne i poprawiające jakość potraw urządzenie.Usprawnia też bardzo i skraca czas przygotowania ludziom pracującym przy niej.
A ja chciałabym spróbować to co nasza Glumandzia na kombajnie kuchennym spłodzi .. nadmieniam nie jestem wybredna .. a może , może wkręce się do stolika seniorów .... .
Super urządzonko.A ja tak z innej strony-w Twoim profilu widzę Bawarię i tak się zastanawiam czy może z Monachium ?pozdrawiam z deszczowego w tej chwili Monachium.asia
Hallo Kochani..po dluuuuuugiej przerwie, pisze do Was kilka slow..
Otoz mam zaszczyt gotowania w pracy na takim oto :http://www.frima-online.pl/ urzadzeniu :))))
Istna przyjemnosc..i wyzyny techniczne...
Moze ktos z Was tez ma taka przyjemnosc i moglby wymienic ze mna swoje doswiadczenia?
Pozdrawiam serdecznie... a w mojej prywatnej kuchni.. robie wlasnie przepyszne korniszonki "inaczej" autorstwa alidab :http://wielkiezarcie.com/recipe24184.html
Polecam jedno i drugie :))))) :*
Wasza Glumanda
To się nazywa wejście z maszyną w tle .... Pozdrawiam serdecznie ..
Hahahahaha... Megi65..jak zwykle wspaniala reakcja ;) :*****
Ja pierdziu! Glumanda na "kombajnie" Ale cacko. Pozdrawiam serdecznie
Kobieto kochana, ful wypas taka maszyna:) Niech Cię uściskam, super że wróciłaś:)
Ale cuuudo ten piec:)
Ale to nie piec tylko patelnia z funkcją gotowania, ale nie pieczenia. U mnie w pracy w stołówce też taka jest i dodatkowo piec konwekcyjny. Bardzo to usprawniło pracę pań pracujących w kuchni.
Teraz, zwłaszcza w dużych zakładach gastronomicznych zbiorowego żywienia przepisy unijne wymuszają instalowanie podobnych urządzeń. Są one bardziej ekonomiczne, łatwiejsze w utrzymaniu czystości i po prostu szybsze. Automatycznie wzbogacają jadłospis poprzez swoje możliwości. Choć powiem, że np pewne instalacje są dyskusyjne... Pozdrawiam.
Widze Majoliko, ze jestes wielka znawczynia, co do tego typu urzadzen. Z pewnoscia sama obslugujesz i korzystasz z umiejetnosci takich wyrafinowanych przydasiow. Konwektomaty tez mamy w pracy, to jest normalne w kazdej wiekszej kuchni.
Automatycznie nic sie nie wzbogaca..tylko przez to, ze sa jakies mozliwosci, bez umyslu ludzkiego nawet to cudo, samo niczego nie ugotuje. Aczkolwiek, gotowanie sprawia naprawde przyjemnosc. Mozna gotowac, mozna piec w glebokim tluszczu, wszystko zautomatyzowane i nadzorowane komputerowo. Mozna gotowac bez przypalenia i wielkie ilosci miesa przysmazac w krotkim czasie na ostrym ogniu. Nie doszukalam sie zadnych "przeciw" ale to zalezy od tego, jak kto sie do nowosci techniki odnosi. Stare konwencjonalne gotowanie, na duzy wymiar to juz naprawde przeszlosc. Pozdrawiam rowniez. :)
Kontroluję( z racji zawodu) takie kuchnie
Wybacz Głumando..bardzo Cię lubię i szanuję, ale...pieczenie to nie smażenie. I w warunkach zbiorowego żywienia te procesy są obwarowane ścisłymi przepisami Państwowej Inspekcji Spożywczej i innymi.W warunkach zbiorowego zywienia nie ma miejsca na inwencję. Sa tylko ścisłe przepisy i zasady. Teraz , nowe placówki zbiorowego zywienia muszą być wyposazone w odpowiadający przepisom unijnym sprzęt.
:) NIe musze Ci niczego wybaczac.. Ja tu sobie pisze prywatnie a nie jako przedstawiciel Unii.. Praca z tym Urzadzeniem jest poprostu milym przezyciem ... Kto nigdy tego nie robil..nie ma pojecia.
Nie wiem jakie placowki kontrolujesz.. ale wlasciwie, to wogole nie byl cel mojego watku, aby taki aspekt poruszyc.. pieczenie czy smazenie.. gotowanie w wodzie czy na parze..
Stronka WZ jest kulinarna strona, wiec jak najbardziej moglam tu dodac watek, w ktorym ciesze sie a nie oczekuje kontroli technicznej...
Z calym respektem dla twojej pracy.. ale wrzuc na luz . :) Danuta
A ja bym bardzo chciała spróbować robić cokolwiek na tym kombajnie, bo moja domowa kuchenka pozwala tylko na tradycyjną obróbkę i to dla kilku odób. Gratuluję możliwości i masz prawo do radości, bo to wielkie wyróżnienie pracowac na czymś takim.
:) NIe musze Ci niczego wybaczac.. Ja tu sobie pisze prywatnie a nie jako
przedstawiciel Unii.. Praca z tym Urzadzeniem jest poprostu milym przezyciem
... Kto nigdy tego nie robil..nie ma pojecia. Nie wiem jakie placowki
kontrolujesz.. ale wlasciwie, to wogole nie byl cel mojego watku, aby taki
aspekt poruszyc.. pieczenie czy smazenie.. gotowanie w wodzie czy na
parze.. Stronka WZ jest kulinarna strona, wiec jak najbardziej moglam tu
dodac watek, w ktorym ciesze sie a nie oczekuje kontroli technicznej... Z
calym respektem dla twojej pracy.. ale rzuc na wluz . :) Danuta
Nic dodać, nic ująć. Co racja to racja.
PS. Dużo bym dał aby móc popracować na tym urządzeniu.
Glumando, moja uwaga nie była z zamierzenia złosliwa.Ja chciałam wam tylko uświadomić, że zwł państwowymi placówkami zbiorowego zywienia(w przypadku prywatnych przepisy są nieco inne) rządza po prostu przepisy.Nie ma zmiłuj, trzeba wymienić urządzenia na nowoczesne(choc to niestety z naszych podatków). Te przepisy głupie nie sa- wymuszają nowe, zdrowsze, łatwiejsze w obsłudze technologie.Pewnie za kilka lat wymysłą lepsze i -no cóz- trzeba będzie wymieniać. Ale tak naprawdę to służy naszemu zdrowiu, zdrowiu naszych dzieci, chorych .A taka patelnia to faktycznie bardzo przydatne i poprawiające jakość potraw urządzenie.Usprawnia też bardzo i skraca czas przygotowania ludziom pracującym przy niej.
Witaj ponownie na WŻ-tu łonie...
Witam sie.. na WZym-lonie ;)
Ale super, chcialabym kiedys ugotowac cos w tej maszynie, "zazdroszcze" :)))
A ja chciałabym spróbować to co nasza Glumandzia na kombajnie kuchennym spłodzi .. nadmieniam nie jestem wybredna .. a może , może wkręce się do stolika seniorów .... .
Zapraszam serdecznie..niekoniecznie do stolika seniorow.. u mlodzikow tez znajdzie sie dla Ciebie miejsce ;)
Super sprawa, bardzo chętnie zobaczyłabym jakie potrawy robisz na nim w pracy, zdjęcie chyba nie będzie problemem:)Pozdrawiam serdecznie.
Super urządzonko.A ja tak z innej strony-w Twoim profilu widzę Bawarię i tak się zastanawiam czy może z Monachium ?pozdrawiam z deszczowego w tej chwili Monachium.asia
Spojrzałam teraz na ceny,powalające...ale to rzeczywiście kombajny.
Norymberga sie klania.. przyjemnie i bezdeszczowo.. :)))