Forum

Kuchenne porady

Bovril

  • Autor: Piper Data: 2013-09-02 11:49:24

    Znacie zastosowanie ww. Czy ktoś posiada bovril w swojej kuchni. Co to w ogóle jest. Wiem tylko tyle ze to ekstrakt z wołowiny lub kurczaka, co jeszcze???

  • Autor: Scooby Data: 2013-09-02 20:18:37

     

    Bovril - słonawy wyciąg z wołowiny, opracowany w 1870 roku przez Johna Lawson Johnstona i sprzedawany w charakterystycznych, baniastych słoikach.


    Można go jeść, pić, używać jako przyprawy itp  Taką informacje znalazłam w necie.

  • Autor: Scooby Data: 2013-09-02 20:22:10

    Bovril można służyć do picia przez rozcieńczenie z ciepłą wodą. Może być również stosowany jako środek aromatyzujący do zupy, stews lub owsianka, lub rozprzestrzenienia na chleb, zwłaszcza tost.

    Jeszcze taka informacja.Tyle udało mi się znaleźć.

     

  • Autor: Piper Data: 2013-09-03 14:53:54

    dzieki, tyle info mozna znalezc na wikipedia. Ja chcialabym poznac przepisy z wykorzystaniem bovril.

    Moze osoby mieszkajace w Kanadzie beda wiedzialy cos wiecej, poniewaz ww. znalazlam wlasnie w tam...

  • Autor: Scooby Data: 2013-09-04 20:39:07

    Niestety szukałam ale nie moge znaleźć przepisów z bovril jak coś sie pokaże to jest po angielsku a ja niestety nie znam tego języka.Przykro mi że nie mogę pomóc.

Przejdź do pełnej wersji serwisu