Znacie zastosowanie ww. Czy ktoś posiada bovril w swojej kuchni. Co to w ogóle jest. Wiem tylko tyle ze to ekstrakt z wołowiny lub kurczaka, co jeszcze???
Bovril można służyć do picia przez rozcieńczenie z ciepłą wodą. Może być również stosowany jako środek aromatyzujący do zupy, stews lub owsianka, lub rozprzestrzenienia na chleb, zwłaszcza tost.
Jeszcze taka informacja.Tyle udało mi się znaleźć.
Niestety szukałam ale nie moge znaleźć przepisów z bovril jak coś sie pokaże to jest po angielsku a ja niestety nie znam tego języka.Przykro mi że nie mogę pomóc.
Znacie zastosowanie ww. Czy ktoś posiada bovril w swojej kuchni. Co to w ogóle jest. Wiem tylko tyle ze to ekstrakt z wołowiny lub kurczaka, co jeszcze???
Bovril - słonawy wyciąg z wołowiny, opracowany w 1870 roku przez Johna Lawson Johnstona i sprzedawany w charakterystycznych, baniastych słoikach.
Można go jeść, pić, używać jako przyprawy itp Taką informacje znalazłam w necie.
Bovril można służyć do picia przez rozcieńczenie z ciepłą wodą. Może być również stosowany jako środek aromatyzujący do zupy, stews lub owsianka, lub rozprzestrzenienia na chleb, zwłaszcza tost.
Jeszcze taka informacja.Tyle udało mi się znaleźć.dzieki, tyle info mozna znalezc na wikipedia. Ja chcialabym poznac przepisy z wykorzystaniem bovril.
Moze osoby mieszkajace w Kanadzie beda wiedzialy cos wiecej, poniewaz ww. znalazlam wlasnie w tam...
Niestety szukałam ale nie moge znaleźć przepisów z bovril jak coś sie pokaże to jest po angielsku a ja niestety nie znam tego języka.Przykro mi że nie mogę pomóc.