Ja prażę migdały wsypując je na suchą patelnię i mieszam łopatką ,aż nabiorą lekko brązowego kolorku, później zsypuję od razu do miseczki ,bo jeżeli postoją na gorącej patelni to mogą się przypalić.A torty robię zazwyczaj na takich sztywnych podkładach. Są w różnych rozmiarach , okrągłe i prostokątne. takie jak tutaj np;http://allegro.pl/listing/listing.php?string=podk%C5%82ad+pod+tort&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y . Łatwo jest na nich przenieść tort na stół czy na paterę. Nie wiem czy o to ci chodziło, może lepsze znawczynie tematu się wypowiedzą:)
Dokładnie robię jak grazka upewniając się wcześniej jakiej średnicy talerze ma patera - wtedy piekę odpowiedniej wielkości torty i dobieram podkładki do talerzy patery, do ciast doskonale sprawdzają się kartony po piwie
Dokładnie robię jak grazka upewniając się wcześniej jakiej średnicy talerze ma patera - wtedy piekę odpowiedniej wielkości torty i dobieram podkładki do talerzy patery, do ciast doskonale sprawdzają się kartony po piwie
Tort dekoruje się na paterze. Możesz zabezpieczyć paterę kawałkami np. papieru do pieczenia,żeby jej nie pobrudzić albo po prostu wytrzeć ją jak już skończysz dekorować
Dzieki wszystkim zawsze dekoruje na paterrzenale tak ja ubrudzę ze zawsze nawet po wytarciu jest zamazana no ale postaram sie moze teraz troche estetyczniej to zrobic choc do strojenia to dwie lewe rece mam nawet ze szprycy nie umiem porzadnie wyciskac.
Witam długo mnie nie było na forum ale ma małe dzieci i czasem tylko zagladam ale dosłownie sekundy bo nigdy nie mama czasu.
Musze rodzicom upiec torty i ciasta na 50 lecie slubu a oni w zamian dziecmi sie zaopiekuja slubu i mam pytanie
czy tort stroi sie na paterze czy na stole a potem sie go przenosi. no i jak uprazyc migdały na posypanie tortu
Ja prażę migdały wsypując je na suchą patelnię i mieszam łopatką ,aż nabiorą lekko brązowego kolorku, później zsypuję od razu do miseczki ,bo jeżeli postoją na gorącej patelni to mogą się przypalić.A torty robię zazwyczaj na takich sztywnych podkładach. Są w różnych rozmiarach , okrągłe i prostokątne. takie jak tutaj np;http://allegro.pl/listing/listing.php?string=podk%C5%82ad+pod+tort&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y . Łatwo jest na nich przenieść tort na stół czy na paterę. Nie wiem czy o to ci chodziło, może lepsze znawczynie tematu się wypowiedzą:)
Dokładnie robię jak grazka upewniając się wcześniej jakiej średnicy talerze ma patera - wtedy piekę odpowiedniej wielkości torty i dobieram podkładki do talerzy patery, do ciast doskonale sprawdzają się kartony po piwie
Dokładnie robię jak grazka upewniając się wcześniej jakiej średnicy
odbiegając od tematu,piekne te twoje torty :)talerze ma patera - wtedy piekę odpowiedniej wielkości torty i dobieram
podkładki do talerzy patery, do ciast doskonale sprawdzają się kartony po
piwie
Migdały praży się na suchej patelni.
Tort dekoruje się na paterze. Możesz zabezpieczyć paterę kawałkami np. papieru do pieczenia,żeby jej nie pobrudzić albo po prostu wytrzeć ją jak już skończysz dekorować
Dzieki wszystkim zawsze dekoruje na paterrzenale tak ja ubrudzę ze zawsze nawet po wytarciu jest zamazana no ale postaram sie moze teraz troche estetyczniej to zrobic choc do strojenia to dwie lewe rece mam nawet ze szprycy nie umiem porzadnie wyciskac.
Moje torty to tylko w smaku sa dobre