Kosztują teraz grosze, piękne i dojrzałe więc się zastanawiam nad ich wykorzystaniem. Czy można na przykład wycisnąć sok i zamrozić - sam może niezbyt smaczny ale jako dodatek do innego soku. Ma ktoś pomysł?
Robiłam ten przepis jakieś dwa lata temu . Nie mogę nic dobrego o nim powiedzieć, bo mi arbuz w słoikach zepsuł się (skisł) , ale jeden się uchował dobry . Więc pisze o tym dobrym - smak nie był imponujący , ale wspomnienie lata było.
Podam Tobie, co ja robię z arbuza . Kroję w kostki , wybieram pestki i zwyczajnie mrożę .Później używam mrożonego arbuza jako kostek lodu do napojów.
Nigdy nie przetwarzałam arbuza, ale na jednym z blogów widziałam przepis na "miodek" arbuzowy. Sama go nie robiłam, bo jest dość pracochłonny i to mnie zniechęca, ale jak chcesz mogę przesłać Ci na pocztę linka.
Kosztują teraz grosze, piękne i dojrzałe więc się zastanawiam nad ich wykorzystaniem. Czy można na przykład wycisnąć sok i zamrozić - sam może niezbyt smaczny ale jako dodatek do innego soku. Ma ktoś pomysł?
http://wielkiezarcie.com/recipe24919.html
Jeszcze nie robiłam więc nie wiem jak smakuje, ale kiedyś wrzuciłam do ulubionych i czeka w kolejce na wypróbowanie.
Robiłam ten przepis jakieś dwa lata temu . Nie mogę nic dobrego o nim powiedzieć, bo mi arbuz w słoikach zepsuł się (skisł) , ale jeden się uchował dobry . Więc pisze o tym dobrym - smak nie był imponujący , ale wspomnienie lata było.
Podam Tobie, co ja robię z arbuza . Kroję w kostki , wybieram pestki i zwyczajnie mrożę .Później używam mrożonego arbuza jako kostek lodu do napojów.
.
asieksza -znalazłam fajny przepis na napój z arbuza
http://wielkiezarcie.com/recipe86628.html
No i kostki mrożonego arbuza też by się przydały.
Pyszny jest koktajl z arbuzem, mniam :)
Nigdy nie przetwarzałam arbuza, ale na jednym z blogów widziałam przepis na "miodek" arbuzowy. Sama go nie robiłam, bo jest dość pracochłonny i to mnie zniechęca, ale jak chcesz mogę przesłać Ci na pocztę linka.
arbuz z serem feta :) proste i smaczne :)