Forum

Kuchenne porady

Co z arbuza?

  • Autor: asieksza Data: 2013-09-08 19:02:53

    Kosztują teraz grosze, piękne i dojrzałe więc się zastanawiam nad ich wykorzystaniem. Czy można na przykład wycisnąć sok i zamrozić - sam może niezbyt smaczny ale jako dodatek do innego soku. Ma ktoś pomysł?

  • Autor: ave82 Data: 2013-09-08 19:16:25

    http://wielkiezarcie.com/recipe24919.html

    Jeszcze nie robiłam więc nie wiem jak smakuje, ale kiedyś wrzuciłam do ulubionych i czeka w kolejce na wypróbowanie.

  • Autor: basiaaa1 Data: 2013-09-08 20:52:34

    Robiłam ten przepis jakieś dwa lata temu . Nie mogę nic dobrego o nim powiedzieć, bo mi arbuz w słoikach zepsuł się (skisł) , ale jeden się uchował dobry . Więc pisze o tym dobrym - smak nie był imponujący , ale wspomnienie lata było.

    Podam Tobie, co ja robię  z arbuza . Kroję w kostki , wybieram pestki i zwyczajnie mrożę .Później używam mrożonego arbuza jako kostek lodu do napojów.

  • Autor: basiaaa Data: 2013-09-08 21:58:45

    asieksza -znalazłam fajny przepis na napój z arbuza

    http://wielkiezarcie.com/recipe86628.html

    No i kostki mrożonego arbuza też by się przydały.

  • Autor: balbisia19 Data: 2013-09-08 22:25:58

    Pyszny jest koktajl z arbuzem, mniam :)

  • Autor: anusia_m Data: 2013-09-09 12:29:39

    Nigdy nie przetwarzałam arbuza, ale na jednym z blogów widziałam przepis na "miodek" arbuzowy. Sama go nie robiłam, bo jest dość pracochłonny i to mnie zniechęca, ale jak chcesz mogę przesłać Ci na pocztę linka.

  • Autor: till Data: 2013-09-09 15:52:44

    arbuz  z serem feta :) proste i smaczne :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu