Ogólnie korzystam z przepisów w necie, ale jako że jestem wielbicielką pięknie wydanych książek kucharskich chcę kupić do kolekcji książkę myśliwską (jako,że dzik nieraz w domu gości). Czy posiadacie książki kucharskie z potrawami z dziczyzny? Jakie? Prosiłabym o jakieś sugestie , które z oferowanych na rynku dobrze mieć? Podam linki do dwóch,które przykuły uwagę,może takie macie w domu i podzielicie się opinią,którą wybrać?
Książki pana Rusaka nie miałam w rękach, ale przeglądał ją mój kolega - już prawie myśliwy i jest zachwycony. Nie tylko pięknie wydana, ale i przepisy są ponoć niezłe. Tylko ta cena...
Dziękuję za podpowiedź, ta książka p.Rusaka właśnie mnie bardziej kusi niż ta druga
Może jeszcze ktoś z Was (lub znajomych) myśliwych i nie tylko wypowie się..na temat tych książek lub może zna przepisy i kuchnię p.Rusaka, czy robiliście jakieś potrawy z jego przepisów? pozdrawiam.
Z dziczyzną nie miałam w ogóle do czynienia, ale gdybym z podanych przez Ciebie propozycji miała wybrać książkę, byłby to Russak. Widziałam parę jego programów TV o kuchni staropolskiej i mówił o niej naprawdę "do rzeczy". Gościła w jego programach również dziczyzna.
W zasadzie najpierw warto byłoby przejrzec obydwie książki aby móc stwierdzić która jest lepsza i która zawiera więcej przepisów. Równie dobrze możesz na bieżąco szukać ich na samym forum.
Ogólnie korzystam z przepisów w necie, ale jako że jestem wielbicielką pięknie wydanych książek kucharskich chcę kupić do kolekcji książkę myśliwską (jako,że dzik nieraz w domu gości). Czy posiadacie książki kucharskie z potrawami z dziczyzny? Jakie? Prosiłabym o jakieś sugestie , które z oferowanych na rynku dobrze mieć? Podam linki do dwóch,które przykuły uwagę,może takie macie w domu i podzielicie się opinią,którą wybrać?
http://jednosclowiecka.pl/pl/p/Dziczyzna-na-co-dzien-i-na-swieta-Grzegorz-Russak/109
http://www.polska-gotuje.pl/artykul/recenzja-ksiazki-polska-kuchnia-mysliwska
Książki pana Rusaka nie miałam w rękach, ale przeglądał ją mój kolega - już prawie myśliwy i jest zachwycony. Nie tylko pięknie wydana, ale i przepisy są ponoć niezłe. Tylko ta cena...
Dziękuję za podpowiedź, ta książka p.Rusaka właśnie mnie bardziej kusi niż ta druga
Może jeszcze ktoś z Was (lub znajomych) myśliwych i nie tylko wypowie się..na temat tych książek lub może zna przepisy i kuchnię p.Rusaka, czy robiliście jakieś potrawy z jego przepisów? pozdrawiam.
Z dziczyzną nie miałam w ogóle do czynienia, ale gdybym z podanych przez Ciebie propozycji miała wybrać książkę, byłby to Russak. Widziałam parę jego programów TV o kuchni staropolskiej i mówił o niej naprawdę "do rzeczy". Gościła w jego programach również dziczyzna.
W zasadzie najpierw warto byłoby przejrzec obydwie książki aby móc stwierdzić która jest lepsza i która zawiera więcej przepisów. Równie dobrze możesz na bieżąco szukać ich na samym forum.