1 opakowanie gęstej śmietany, 3 lyżki masła, 30 dag sera pleśniowego (polecam "Lazur")
W garnku (najlepiej teflonowym) rozpuścić mało i dodać smietanę. Dobrze wymieszać i delikatnie zagotować. Dodać pokruszony ser. Razem zagotować, cały czas mieszając. Gotować od 3 do 5 minut. Dodać świeżo zmielony pieprz i gotowe!
To jest propozycja bahusa (tak kiedyś pisał na firum). Moim zdaniem można pominąć masło jeśli ktoś chce ograniczyć kalorie.
Sos z sera pleśniowego 1 opakowanie gęstej śmietany, 3 lyżki masła, 30 dag sera pleśniowego (polecam "Lazur") W garnku (najlepiej teflonowym) rozpuścić mało i dodać smietanę. Dobrze wymieszać i delikatnie zagotować. Dodać pokruszony ser. Razem zagotować, cały czas mieszając. Gotować od 3 do 5 minut. Dodać świeżo zmielony pieprz i gotowe! To jest propozycja bahusa (tak kiedyś pisał na firum). Moim zdaniem można pominąć masło jeśli ktoś chce ograniczyć kalorie.
Przepraszam, ale nie mogę tego zrobić, bo to informacja z forum, napisana przez Bahusa. Ale wiesz co, proponuję żebyś weszła do swoich przepisów, tam utworzyła nowy, wkleiła tekst o tym sosie i zwyczajnie nie udostepniała tego. Wówczas będziesz miała u siebie wszystkie informacje i nic Ci nie zginie.
zrobiłam krokiety ze szpinakiem, przydałby się do tego jakiś sos , ale jaki ?
co proponujecie ?
Może biały sos z serem pleśniowym?
Może biały sos z serem pleśniowym?
super, a jak się go robi?Sos z sera pleśniowego
To jest propozycja bahusa (tak kiedyś pisał na firum). Moim zdaniem można pominąć masło jeśli ktoś chce ograniczyć kalorie.1 opakowanie gęstej śmietany,
3 lyżki masła,
30 dag sera pleśniowego (polecam "Lazur")
W garnku (najlepiej teflonowym) rozpuścić mało i dodać smietanę. Dobrze wymieszać i delikatnie zagotować. Dodać pokruszony ser. Razem zagotować, cały czas mieszając. Gotować od 3 do 5 minut.
Dodać świeżo zmielony pieprz i gotowe!
Sos z sera pleśniowego 1 opakowanie gęstej śmietany, 3 lyżki masła, 30
zrobiłam, pyyycha :) dziękidag sera pleśniowego (polecam "Lazur") W garnku (najlepiej teflonowym)
rozpuścić mało i dodać smietanę. Dobrze wymieszać i delikatnie
zagotować. Dodać pokruszony ser. Razem zagotować, cały czas mieszając.
Gotować od 3 do 5 minut. Dodać świeżo zmielony pieprz i gotowe! To jest
propozycja bahusa (tak kiedyś pisał na firum). Moim zdaniem można pominąć
masło jeśli ktoś chce ograniczyć kalorie.
Cieszę się, że pomysł trafiony (a podziękowania dla Bahusa ). Pozdrawiam.
Zapisałam, ale może wkleisz do swoich przepisów??? Plissss
Przepraszam, ale nie mogę tego zrobić, bo to informacja z forum, napisana przez Bahusa. Ale wiesz co, proponuję żebyś weszła do swoich przepisów, tam utworzyła nowy, wkleiła tekst o tym sosie i zwyczajnie nie udostepniała tego. Wówczas będziesz miała u siebie wszystkie informacje i nic Ci nie zginie.
Dziękuję pięknie
Droooobiazg
Zdecydowanie sos czosnkowo- jogurtowy:)Do szpinaku pasuje idealnie.
a ja bym dodala jeszcze fety do takiego sosu
Też tak robię, idealny pomysł
Najlepszy byłby moim zdaniem sos pieczarkowy,łatwy do przyrządzenia i każdy zawsze chętnie go zjada. Do krokietów czy każdego rodzaju mięsa w sam raz.
Wiittamm
Do krokietów ze szpinakiem proponuje gęsty sos z pieczarek. Zrobiłabym sos na śmietanie z drobno pokrojonymi pieczarkami Pycha.
Wszystko pycha! Macie Dziewczyny świetne pomysły!
Pieczarkowy- moim zdaniem będzie najlepszy,tym bardziej do krokietów czy gołąbków,to połączenie zawsze świetnie się sprawdza.