Pewna dziewczynka chora na raka, 27 października kończy 6 lat i Jej wielkim marzeniem jest uzbierać jak najwięcej kartek urodzinowych, moglibyście wysłać tej małej dzielnej dziewczynce po kartce jednej ? To niewiele kosztuje, a może wywołać uśmiech na Jej buzi Już i tak wiele wycierpiała ta mała dziewczynka... Tu są Jej dane: Oliwia Gandecka ul.M.C.Skłodowskiej 11/26 65-001 Zielona Góra
tylko kilka dni młodsza od mojego syna. Jako pocieszenie mogę napisać, że mój brat jako kilkulatek chorował na białaczkę. Dzisiaj ma 24 lata i jest zdrowy jak koń. A dobry humor przy leczeniu czyni cuda. Oczywiście wyślę.
A ja się podzielę z Wami pomysłem na jaki wpadłam.
Pomyślałam że skoro można choc w ten drobny symboliczny sposób dać tej dziewczynce trochę szczęścia
to muszę zrobić coś aby tych kartek było wiele.I pomyślałam że może dzieciaczki ze szkoły mojej córki,przyłączyłyby się do akcji.Pognałam z rana do p.dyrektor i przedstawiłam sprawę no i u nas w szkole dzieci ze wszystkich klas 1-6 będą robić na zajęciach kartki z życzeniami dla maleńkiej a ja je wszystkie zbiorę i wyślę.Fajnie że p.dyrektor z takim entuzjazmem przyjęła takową inicjatywę.
Tak się zastanawiałam,może coś powinnam jednak dodać,ale żadne słowa nie oddadzą tego,co czuję.Oby jak najmniej dzieci i ich rodzin spotykał taki dramat.
Super pomysl! Jak najbardziej przylanczam sie do tej akcji, z nutka sentymentu...Kiedys Zielona Gora,a raczej woj. Lubuskie, to byla moja ojczyzna.Obecnie USA.Mysle, ze kartka z za Oceanu sprawi jej duza radosc.
Kochani !!!! Przede wszystkim chciałam podziękować Nikoli która tak bardzo nam pomaga.Dziękuję że mogłam Ciebie poznać.Jest to dla mnie zaszczyt No i Martusi która rozkręciła tą całą Karteczkową Akcję (Ciebie uduszę jak spotkam) he he Tak jak pisała Nikola na chwilę obecną muszę odpuścić zaglądanie tutaj.Niestety emocje wzięły górę i troszeczkę mi się rozchorowało ;( Ta cała akcja troszeczkę mnie przerosła Ja po prostu sie nie spodziewałam aż takiego odzewu .Dlatego wszystkich proszę o wyrozumiałość.A dziś specjalnie dla was mała niespodzianka.No więc tak naprawdę Oliwusia o niczym nie wie i jest to dla niej niespodzianka.Dziś tato przyniósł z poczty wielki karton , ponieważ pan Listonosz juz nawet nie zostawiał listów w skrzynce .Dziś było jedne jedyne awizo na którym było napisane 10 tysięcy listów do odebrania na poczcie !!!! Wszystkie listy ,upominki i prezenty Oliwcia dostanie w dniu swoich urodzin.Ale dziś postanowiliśmy podarować jej jeden z nich.Całkowicie przypadkowy ...Tato wyjął z kartonu jedna kopertę i poszliśmy do Oliwuni mówiąc że coś do niej przyszło ..ktoś wysłał list...Oliwunia oczywiście nie mogła uwierzyć pytała :JAK TO DO MNIE? NIE MOŻLIWE a jednak .Dla wiarygodności poprosiliśmy aby siostra przeczytała jej co jest napisane na kopercie .No fakt OLIWIA GANDECKA a od kogo? HARRY POTTER tak sam we własnej osobie osobiście napisał W kopercie znajdował się list. Harry Potter przesyła Oliwce swojego własnego misia który nazywa się " Przytulasek " i parę innych upominków Oliwcia pierwsze co to odpowiedziała że musi mu odpisać i Podziękować.Więc w imieniu Oliwii Harry Potterze Serdecznie DZIĘKUJEMY Kochana córeczko gdybyś wiedziała że w dniu urodzin zostaniesz obsypana listami tak samo jak Harry Potter w dniu swoich urodzin.Wysłałam kartkę izapłaciłam za doręczenie pod wskazany adres a poczta wysyła awizo ... czy to normalne?
Przed chwilą rozmyślałam nad kolejną tragedią Maluszka, policja mówi, że to dwudzieste dziecko zabite przez rodzica, tylko nie dosłyszałam czy w tym roku, czy od paru lat? Popłakałam się, bo matka, kolejna z tego rocznika, ma tyle lat ile moja córka. Sama próbowała popełnić samobójstwo, podobno? Moja Lenka nie chce słyszeć o dziecku, mimo, że One ją lubią i lgną do niej. Ja nie potępiam nikogo, za wcześnie,zbyt mało wiem, żeby kogokolwiek osądzać, żałuję tylko, że nie miała takiej Vikuni w pobliżu. Płaczę czytając Twój wpis. Co z nami Polakami jest nie tak, że z jednej strony taka niewyobrażalna tragedia, a z drugiej strony taka akcja...?
Widzę, że moje miasto chyba stanie na wysokości zadania. Wczoraj się dowiedziałam, iż karteczki szykują dzieciaki z mojej pracy, a i moje córcie też w szkole rysowały.
Dzisiaj mówili o tym w programie "Pytanie na śniadanie".Jeśli się nie.przesłyszałam,to już ponad milion.Cały pokój zastawiony workami z listami i prezentami.Oby wyzdrowiała.
Wczoraj mówili, że milion więc się nie przesłyszałaś. Nie tylko w pokoju ale też w kilku garażach są kartki. Przysłali też żołnierze z Afganistanu i Papież Franciszek.
Pewna dziewczynka chora na raka, 27 października kończy 6 lat i Jej wielkim marzeniem jest uzbierać jak najwięcej kartek urodzinowych, moglibyście wysłać tej małej dzielnej dziewczynce po kartce jednej ? To niewiele kosztuje, a może wywołać uśmiech na Jej buzi Już i tak wiele wycierpiała ta mała dziewczynka... Tu są Jej dane:
Oliwia Gandecka
ul.M.C.Skłodowskiej 11/26
65-001 Zielona Góra
Ooo super !!! Popieram !!!!
Będzie wysłana !
Na pewno wyślę ....i puszczę informację wśród znajomych ....
Na pewno wyślę
Popieram takie akcje i przekażę adres znajomym;)
Wyślemy najładniejszą, jaką uda nam się znaleźć .
Ja też wyslę.
Jutro lecę kupić najładniejszą kartkę!
Dopisano 13-09-25 15:33:24:
Kartka kupiona. A pomysł poszedł dalej w świat. Dziś "nadałam temat" w przedszkolu mojej córci, mam nadzieję ze przedszkolaki sie przyłącząJutro wyśle :)
Udostepniłam na facebooku a karteczka jutro pójdzie:)
jutro wysyłam ...
Ja też wyślę:)
wyślę ja i cała rodzina i znajomi
Napewno wyślę,ja najwięcej takich akcji!!!!!!!!!!!!!!!!!
Również wyśle karteczkę z życzeniami,jeszcze innych namówię:)
tylko kilka dni młodsza od mojego syna. Jako pocieszenie mogę napisać, że mój brat jako kilkulatek chorował na białaczkę. Dzisiaj ma 24 lata i jest zdrowy jak koń. A dobry humor przy leczeniu czyni cuda. Oczywiście wyślę.
Będzie wysłana.)
:))
My też wyślemy, poza tym namówię znajomych z FB ;-)
Jutro kupie najpiekniejsze kartki bajkowe i wysylam ! Pozdrawiam Vikuniu !
Popieram i wyślę. Namówię też znajomych...
ja również wysyłam i znajomi z Fb już powiadomieni:)
Napewno wysle.To byl z twojej strony swietny pomysl zeby rozpropagowac wsrod Zarloczkow.Pozdrawiam.Maria
My tez wyslemy synek sam zrobi kartke dla Malej.Mamy zamiar tez powiescic ogloszenie w szkole
Gwarantowane!!!Super pomysł:)
Poszło i u mnie na FB. Sama również wyślę. Dzięki za inicjatywę.
My też wysyłamy,i udostępniam na FB
A ja się podzielę z Wami pomysłem na jaki wpadłam.
Pomyślałam że skoro można choc w ten drobny symboliczny sposób dać tej dziewczynce trochę szczęścia
to muszę zrobić coś aby tych kartek było wiele.I pomyślałam że może dzieciaczki ze szkoły mojej córki,przyłączyłyby się do akcji.Pognałam z rana do p.dyrektor i przedstawiłam sprawę no i u nas w szkole dzieci ze wszystkich klas 1-6 będą robić na zajęciach kartki z życzeniami dla maleńkiej a ja je wszystkie zbiorę i wyślę.Fajnie że p.dyrektor z takim entuzjazmem przyjęła takową inicjatywę.
Oczywiście od nas prywatnie też dostanie.
Super pomysł
Hmmm to może i ja podrzucę pomysł w klasie Młodych... :) zobaczymy, co na to Pani Emma, postrach klasowy.
Próbuj,próbuj może akurat się uda:-)
Powiedziałam o tym córce mojej koleżanki. Jest nauczycielem plastyki. Też będą robić na zajęciach kartki.
Zastanawiam się tylko co na to wszystko listonosz:)
No może być nieco zaskoczony:-)
Witaj Vikuniu!
Super ze nam tutaj o tym napisałas :) Wyslę napewno.
Doskonaly pomysl, wysle najpiekniejsza jaka znajde.
Wysyałam - pewnie, że tak
Na pewno wyślemy.
To dzień śmierci mojego taty, w tym roku będzie rocznica. Bardzo wazna data. Życze zdrowia dziewczynce i przygotowuje kartkę.
27 października urodziła się też moja starsza córcia. Karteczkę na pewno wyślemy
Pan żubr wyśle z pewnością :)
A jak czuje się nasza Vikunia? :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Na razie ze mną wszystko ok. Wróg śpi i oby spał wiecznie:)
Cieszę się z Tobą, wspieram myślami...
Wyślemy z synkiem!!!
Już zapisałam w swoim kalendarzu tę datę, wyślę kartkę urodzinową
Będzie wysłana.
Ja również wyślę i dam adres znajomym. Dobrze vikuniu, że o nas na WŻ pomyślałaś.
Pozdrawiam serdecznie.Wiem ,że na Żarloczki zawsze można liczyć :)
Kartka kupiona i wysłana
Sama zrobię i wyślę :)
Wyślemy najładniejsze jakie znajdziemy,a córka powiadomi na FB znajomych;-))
Witam wszystkich, jestem nowa na forum ,bardzo podoba mi sie ta akcja i oczywiscie dolacze do Was i tez wysle kartke. Pozdrawiam
Chętnie wyślemy i..udostępniłam na FB
wyslane
I ja wyślę tak by do urodzinek karteczka dotarła.
Wysle z Polski - szybciej dojdzie, tzn na urodziny. ( w niedziele jade)
Vikuniu napisałaś że dziewczynka ma urodziny 27 października...... więc z wysyłką może trochę zaczekać ?
Ja już wysłałam. Potem mogą się w skrzynce nie pomieścić:)
Na FB była informacja od mamy dziewczynki ze kartki juz dochodzą, wszystkie są składane i mała zobaczy je dopiero w dniu swoich urodzin
Podaj mi tę stronę na FB. Może być na PW
https://www.facebook.com/PomocIWsparcieDlaOliwkiGandeckiej
Wyślemy, i udostępnimy:) Buziaki Marzenko:)
Będzie wysłana.!
Wyślemy na pewno!!! Najładniejszą jaką uda nam się kupić.
Kupiłam kilka,wyślę pojutrze.Cóż tu dodać .Mam dwie wnuczki,starsza też sześciolatka...
Tak się zastanawiałam,może coś powinnam jednak dodać,ale żadne słowa nie oddadzą tego,co czuję.Oby jak najmniej dzieci i ich rodzin spotykał taki dramat.
Dziś wysłałam od siebie, dzieci tez od siebie:),a Oliwka śliczna dziewuszka, trzymam kciuki:)pozdrawiam Vikuniu
jutro kupię i wyślę
ciekawe ile nazbiera, oby ją ilość ją zaskoczyła)))
aa i włożę do listu jakiś mały upominek)
Super pomysl! Jak najbardziej przylanczam sie do tej akcji, z nutka sentymentu...Kiedys Zielona Gora,a raczej woj. Lubuskie, to byla moja ojczyzna.Obecnie USA.Mysle, ze kartka z za Oceanu sprawi jej duza radosc.
Całym sercem popieram akcję, ja również wyślę
Załatwiłam w szkole - wyślą ok 70 kartek - mała się ucieszy!!!!! Sama już wysłałam
Napewno wyslemy kartki dla malej
Wyslemy I od nas:)
kartka wyslana :) fajne oczka malenstwo zrobi :):):):) Tyyyyyllleee kartek :)
Tego się nikt nie spodziewał :):)
Kochani !!!! Przede wszystkim chciałam podziękować Nikoli która tak bardzo nam pomaga.Dziękuję że mogłam Ciebie poznać.Jest to dla mnie zaszczyt No i Martusi która rozkręciła tą całą Karteczkową Akcję (Ciebie uduszę jak spotkam) he he Tak jak pisała Nikola na chwilę obecną muszę odpuścić zaglądanie tutaj.Niestety emocje wzięły górę i troszeczkę mi się rozchorowało ;( Ta cała akcja troszeczkę mnie przerosła Ja po prostu sie nie spodziewałam aż takiego odzewu .Dlatego wszystkich proszę o wyrozumiałość.A dziś specjalnie dla was mała niespodzianka.No więc tak naprawdę Oliwusia o niczym nie wie i jest to dla niej niespodzianka.Dziś tato przyniósł z poczty wielki karton , ponieważ pan Listonosz juz nawet nie zostawiał listów w skrzynce .Dziś było jedne jedyne awizo na którym było napisane 10 tysięcy listów do odebrania na poczcie !!!! Wszystkie listy ,upominki i prezenty Oliwcia dostanie w dniu swoich urodzin.Ale dziś postanowiliśmy podarować jej jeden z nich.Całkowicie przypadkowy ...Tato wyjął z kartonu jedna kopertę i poszliśmy do Oliwuni mówiąc że coś do niej przyszło ..ktoś wysłał list...Oliwunia oczywiście nie mogła uwierzyć pytała :JAK TO DO MNIE? NIE MOŻLIWE a jednak .Dla wiarygodności poprosiliśmy aby siostra przeczytała jej co jest napisane na kopercie .No fakt OLIWIA GANDECKA a od kogo? HARRY POTTER tak sam we własnej osobie osobiście napisał W kopercie znajdował się list. Harry Potter przesyła Oliwce swojego własnego misia który nazywa się " Przytulasek " i parę innych upominków Oliwcia pierwsze co to odpowiedziała że musi mu odpisać i Podziękować.Więc w imieniu Oliwii Harry Potterze Serdecznie DZIĘKUJEMY Kochana córeczko gdybyś wiedziała że w dniu urodzin zostaniesz obsypana listami tak samo jak Harry Potter w dniu swoich urodzin. Wysłałam kartkę izapłaciłam za doręczenie pod wskazany adres a poczta wysyła awizo ... czy to normalne?Przed chwilą rozmyślałam nad kolejną tragedią Maluszka, policja mówi, że to dwudzieste dziecko zabite przez rodzica, tylko nie dosłyszałam czy w tym roku, czy od paru lat? Popłakałam się, bo matka, kolejna z tego rocznika, ma tyle lat ile moja córka. Sama próbowała popełnić samobójstwo, podobno? Moja Lenka nie chce słyszeć o dziecku, mimo, że One ją lubią i lgną do niej. Ja nie potępiam nikogo, za wcześnie,zbyt mało wiem, żeby kogokolwiek osądzać, żałuję tylko, że nie miała takiej Vikuni w pobliżu. Płaczę czytając Twój wpis. Co z nami Polakami jest nie tak, że z jednej strony taka niewyobrażalna tragedia, a z drugiej strony taka akcja...?
Na wszelki słuczaj już poszło. dało się też zaangażować rodzinkę i znajomych. :)
Kartka zapakowana, a mam do Zielonej blisko, więc w każdej chwili, szybko dojdzie... powiadomieni znajomi i rodzina...
Również przyłączę się i też powiadomiłam znajomych.
Dzisiaj kartkę wysłałam. Tylko te kolejki na poczcie.
wyslana kartka w piatek :) grono znajomych rowniez zostalo poinformowanych, niektorzy nawet wyslali drobne upominki ;)
Zrobiona i wysłana :)
Looo piękna :)))
Dziękuję :)
Śliczna:)
W poniedziałek 21 wysyłam, myślę że do 26 kartka dojdzie. Z Poznania do Zielonej Góry nie tak daleko.
Pozdrawiam
Widzę, że moje miasto chyba stanie na wysokości zadania. Wczoraj się dowiedziałam, iż karteczki szykują dzieciaki z mojej pracy, a i moje córcie też w szkole rysowały.
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-chora-oliwka-dostala-setki-tysiecy-kartek,nId,1049258
Oliwka otrzymała pół miliona kartek, właśnie podawali w RMF FM :)
SUPER, PIĘKNA RADOŚĆ :)
Niedzielę już uważam za baaardzo udaną :)
Dzisiaj mówili o tym w programie "Pytanie na śniadanie".Jeśli się nie.przesłyszałam,to już ponad milion.Cały pokój zastawiony workami z listami i prezentami.Oby wyzdrowiała.
Wczoraj mówili, że milion więc się nie przesłyszałaś. Nie tylko w pokoju ale też w kilku garażach są kartki. Przysłali też żołnierze z Afganistanu i Papież Franciszek.
O kurcze,nawet Papież!
i to po Polsku
Swoją drogą ciekawe, co teraz z tymi kartkami zrobią?
Nie mam pojęcia ale to już ich problem.
Akcja udana na 200% :)
Wiesz co z tą drugą dziewczynką? Czy też dużo dostała?
Niestety nie wiem, fajnie by było jakby też trochę do niej poszło.
Widzieliście to już?:
http://wiadomosci.onet.pl/lubuskie/apel-chorej-szesciolatki-z-polski-odpowiedzial-nawet-papiez/02mkp
:-)
Pisałam o tym wyżej