Forum

Kuchenne porady

Ile można przechowywać w lodówce?

  • Autor: magdam1976 Data: 2013-10-04 10:36:50

    Witam mam pytanie narobiłam cały gar fasolki po bretońsku część bym chciała na gorąco zamknąć w słoikach i do lodówki. Ile można takie słoiki przechowywać czy samo zamknięcie ich pod wpływem gorąca wystarczy?

  • Autor: dorotaibasia Data: 2013-10-04 10:41:42

    Garnek z fasolką musi stać cały czas na ogniu i pyrkotać, wrzące musisz nakładac do słoików i zakręcać. Ja osobiście jednak tak nie robię, wszystko zamrażam, nie ufam po prostu tak przygotowanym przetworom...

  • Autor: Olek Data: 2013-10-04 15:19:12

    Też mrożę, nie widzę po rozmrozeniu róznicy w smaku, a w lodówce szkoda mi miejsca na przetwory;)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-10-04 10:54:00

    Ja kładę gotującą fasolkę w słoiki, dokręcam, do góry dnem, okrywam ręcznikiem i stoją tak do wystygnięcia.Do 1,5 miesiąca , a nawet do 2 miesięcy u mnie stoi fasolka w lodówce, jak otwieram to każda pokrywa pyka  i zawsze jest dobra:)

    Oczywiście muszą być wyparzone słoiki i dobre nakrętki:)

    Kiedyś trzymałam krócej, ale teraz jak jestem pewna, że się nic nie psuje , to trzymam dłużej, tak samo gołąbki w sosie lub bigos.

  • Autor: magdam1976 Data: 2013-10-04 11:01:42

    Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-10-04 11:03:36

    Tylko pamiętaj, fasolka musi cały czas się pomalutku gotować , jak będziesz ją nakładać w słoiki:)

  • Autor: WinaImport_pl Data: 2013-10-07 13:21:40

    Radze bardziej zamrozić fasolkę w odpowiednich pojemnikach i włożyć do zamrażarki- tym sposobem może ta byc baardzo długo. tak w słoikach w lodówce- myślę,ze kilka dni i trzeba będzie ja już zjeść.

Przejdź do pełnej wersji serwisu