Znajomy miał problem w samochodzie w bagażniku, ponieważ zepsuło mu się jajko:( Smród nie do wytrzymania. Spryskał to efektywnymi mikroorganizmami i pomogło. Zadzwoń tam, na pewno coś doradzą. Mam nadzieję, że pomoże. Powodzenia
Jak najbardziej polecam.Mam podobny środek w domu.Póżniej oczywiście można i prać,i czyścić.Takich środków,w różnej postaci in natężeniu można używać,jak np domowy pupilek gdzieś nabrudzi,utylizować szamba,użyżniać pola.To są "bioaktywne mikroelementy".Całkowicie bezpieczne i skuteczne.Jeśli jeszcze została mi jakaś resztka,podam Ci nazwę i firmę tego,który miałam.
Ozonowanie zabija wszelkie zapachy. Pojedź do dobrego serwisu klimatyzacji, tam robią odgrzybianie ozonem. Ten zabieg powinien usunąć niepożądane zapachy.
Ja myślę ,że pomógłby ciepły ocet wymieszany z sodą oczyszczoną i płatkami owsianymi (lepiej otręby).Pocierać zabrudzone miejsce , chwilę odczekać 10-15 min i odkurzyć.
Można też czyścić denaturatem lub wodą z dodatkiem amoniaku.
Mam duzy Problem. Nie moge sie pozbyc zapachu w samochodzie po wymiotach. Czyscilam juz kilkakrotnie ale przykry zapach ciagle pozostaje.
Ma ktos jakis pomysl.
Tak, oddać do porządnej myjni. Miałam problem z dużym samochodem, w którym wożę mokre psy w lecie. Tylko myjnia pomaga. A wydatek nie jest kolosalny.
Również uważam że tylko profesjonalne pranie tapicerki. Domowymi sposobami nie dasz rady
Poniżej podaję link
http://www.mikroorganizmy-sklep.pl/contact_us.php
Znajomy miał problem w samochodzie w bagażniku, ponieważ zepsuło mu się jajko:( Smród nie do wytrzymania. Spryskał to efektywnymi mikroorganizmami i pomogło. Zadzwoń tam, na pewno coś doradzą. Mam nadzieję, że pomoże. Powodzenia
Jak najbardziej polecam.Mam podobny środek w domu.Póżniej oczywiście można i prać,i czyścić.Takich środków,w różnej postaci in natężeniu można używać,jak np domowy pupilek gdzieś nabrudzi,utylizować szamba,użyżniać pola.To są "bioaktywne mikroelementy".Całkowicie bezpieczne i skuteczne.Jeśli jeszcze została mi jakaś resztka,podam Ci nazwę i firmę tego,który miałam.
Posypać sodą oczyszczoną na parę godzin a potem odkurzyć
Ozonowanie zabija wszelkie zapachy. Pojedź do dobrego serwisu klimatyzacji, tam robią odgrzybianie ozonem. Ten zabieg powinien usunąć niepożądane zapachy.
Przyszło mi własnie do głowy, że zakupiłam cudowny środek na wszelkie smrody - boraks. Ale powiem szczerze, że jeszcze nie wypróbowałam.
Ja myślę ,że pomógłby ciepły ocet wymieszany z sodą oczyszczoną i płatkami owsianymi (lepiej otręby).Pocierać zabrudzone miejsce , chwilę odczekać 10-15 min i odkurzyć.
Można też czyścić denaturatem lub wodą z dodatkiem amoniaku.
Dać do prania, a następnie wyozonowania - sprawdzone :)
Spryskujący alkoholem i wietrz. Powtarzaj. Po kilku dniach przykry zapach powinien zniknąć.