Forum

Zdrowie i uroda

Kołdra antyalergiczna -pytanie

• Autor: domia Data: 2013-10-15 20:06:45

Witajcie! Zamierzam kupić synowi nową kołdrę. Szukam coś w wersji antyalergicznej. Zakupy w Ysku odpadają ze względu na jakość. Również jestem dość negatywnie nastawiona do kołder zszywanych i w wersji 4 pory roku. Może któraś z Was kupowała, przerabiała temat i może mnie wspomóc radami na co zwrócić uwagę albo jaką firmę wybrać by kołdra służyła któryś rok, a nie jeden sezon? 

pozdrawiam 

• Autor: pszczólka-22 Data: 2013-10-15 20:24:56

Polecam kołdry firmy panteon, sama mam taka. Wypełnienie włókna silikonowe, jest leciutka ,cieplutka i świetnie się pierze. Dodam tylko ,że odkąd ją mam nie używam w zimie koca.

• Autor: megi65 Data: 2013-10-15 20:31:56

Przez lata sukcesywnie wymieniałam poduszki i kołdry . Postawiłam na Danisches Bettenlager  łapałam promocje i jestem bardzo zadowolona .

• Autor: domia Data: 2013-10-15 20:42:26

Megi, myślałam nad wypadem do sąsiadów zachodnich na zakupy i przy okazji kupno kołderek. Ale co, języka w dzióbie brak i drapnę pierwszą lepszą z półki ..? 

• Autor: megi65 Data: 2013-10-15 21:30:11

O nie Moja Droga ! Tam masz kolosalną przewagę . Masz € a pani , pan zza lady nawet po kantońsku z Tobą porozmawia aby tylko wymienić swój towar na Twoją zawartość portfelika .

Poza tym na kołderce masz nie tylko napisy ale i rysunki a to już ułatwia zakup . I najważniejsze wierzę w Twój urok osobisty i inteligencję .. Może i rabacik na '' benzin '' dostaniesz .. . Pozdrawiam ))

Aaa kołderki wymieniam tak jak opony do auta .. pora na zimową ok. 20 października , leciutka i bardzo cieplutka .

• Autor: anatema Data: 2013-10-15 21:40:51

Dla mnie najważniejsze przy zakupie kołdry jest to , w jakiej temp. można ją prać . Wybieram te z możliwością prania w 90 st. No i musi być pikowana , żeby środek się za szybko nie " zwałkował " . Do firmy nie przywiązuję żadnej wagi ... Kiedyś , trochę dla testu kupiłam kołdrę z Lidla - i jestem z niej bardzo zadowolona .

• Autor: mela71 Data: 2013-10-16 07:14:46

Przyłączę się do prośby :) mam w planach wymianę kołder i zastanawiam się nad firmą .

Czy ktoś przetestował na swojej skórze firmę "Medical" lub " Inter-Widex " ?

• Autor: minola Data: 2013-10-16 12:44:08

Mam od niedawna kołdrę "Medical " jest cieplutka i puszysta .Pan w sklepie powiedział ,żeby kołdra zachowała puszystość to do prania trzeba ją związać i dopiero do pralki . Białą można prać w 90 stopniach. Ostatnio te kołdry widzialam  w E.leclerc w dobrej cenie po 69,90 zł.

Mam taką :http://www.amw.pl/shop/?id=55

• Autor: domia Data: 2013-10-16 22:23:31

Długo się zastanawiałam nad wyborem. Właściwie każda firma swoje zachwala. Zakupiłam jedną z firmy Medical, drugą  z Panteon. Obie antyalergiczne, ceny podobne, wypełnienie podobne. Po jakimś czasie będę widziała różnice w użytkowaniu.

• Autor: Kasia281 Data: 2013-12-09 14:00:45

Jak antyalergiczne to zwróć uwagę na temperaturę prania. U mnie sprawdziła się reguła - jeżeli producent pozwala prać wyrób w 95 stopniach to kołdra wytrzymuje lata (nie prałam jeszcze w tylu - nie miałam potrzeby, ale mam już 4 rok tę samą pościel). Firmy nie pamiętam, ale to było moje kryterium :) Pozdrawiam

• Autor: eKuchnia_com Data: 2014-01-22 14:21:10

Tego typu kołdry antyalergiczne znakomicie sie sprawdzają i warto w nie zainwestować. A która będzie dobra i solidna? Firm jest kilka,nie kupuje tych najtańszych z supermarketów,bo będą typowo na jeden sezon.

Przejdź do pełnej wersji serwisu