Forum

Kuchenne porady

Co z ozorka

  • Autor: AgaKa3 Data: 2013-10-18 10:19:53

    Jestem w posiadaniu ozorka wieprzowego. Co znim zrobić??? W galarecie??? Na ciepło???

  • Autor: dorotaibasia Data: 2013-10-18 10:57:34

    ugotować, szybko schłodzić w wodzie  z kostkami lodu, zdjąć skórkę, pokroić w plastry, zrobić sos chrzanowy i podawac na ciepło....osobiscie nie jadam, ale tak kiedyś zrobiłam...

  • Autor: jolka60 Data: 2013-10-18 11:46:59

    To,co lubisz.Równie smaczny jest w sosie musztardowym.Porcja-najwyżej dla 2 osób,ponieważ trochę się skurczy w gotowaniu,no i trzeba go okroić..Jeśli będziesz miała kilka,możesz zrobić w galarecie lub pyszny salceson ozorkowy.Nawet  bez sosu jest smaczny,np z musztardą.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-10-18 12:30:57

    W galarecie , albo w sosie chrzanowym, musztardowym lub koperkowym:)

  • Autor: J.K45 Data: 2013-10-18 12:38:45

    Przepraszam że nie na temat ,ale rzuciłam szybko okiem po tytule i przeczytałam co z azorka.Przez chwile mi się gorąco zrobilo Życze smacznego ozorka .Pozdrawiam.

  • Autor: jolka60 Data: 2013-10-18 19:42:41

    No,niby nie bez sensu,ale...

  • Autor: momik Data: 2013-10-20 19:04:14

    ja też, aż mnie zmroziło :P

Przejdź do pełnej wersji serwisu