Chcialem sobie przygtowac sosik do tego dania : http://wielkiezarcie.com/recipe44462.html
Chcialem go zroic tylko z jogurtu naturalnego i wywaru po pulpetach. PRzygotowalem sobie w miseczke troche jogurtu, dodawalem po lyzeczce wywaru i troche go ogrzalem i nie bylo grudek. Pozniej wlalem jeszcze torche wywaru na patelnie, i w momencie dodawania jogurtu z miseczki na patelnie - jogurt sie scial,
w przepisie jest słodka śmietanka , więc pewnie wysokoprocentowa , jogurt natomiast nie zawiera zbyt wiele tłuszczu,z tego co wiem jogurt po podgrzaniu zawsze się zetnie , zresztą tak jak śmietana o niskiej zawartości tłuszczu
Witam,
Chcialem sobie przygtowac sosik do tego dania : http://wielkiezarcie.com/recipe44462.html
Chcialem go zroic tylko z jogurtu naturalnego i wywaru po pulpetach. PRzygotowalem sobie w miseczke troche jogurtu, dodawalem po lyzeczce wywaru i troche go ogrzalem i nie bylo grudek. Pozniej wlalem jeszcze torche wywaru na patelnie, i w momencie dodawania jogurtu z miseczki na patelnie - jogurt sie scial,
chcialem sie zapytac co poszlo nie tak
w przepisie jest słodka śmietanka , więc pewnie wysokoprocentowa , jogurt natomiast nie zawiera zbyt wiele tłuszczu,z tego co wiem jogurt po podgrzaniu zawsze się zetnie , zresztą tak jak śmietana o niskiej zawartości tłuszczu