Forum

Kuchenne porady

Środek dyni

  • Autor: Kotlinka Data: 2013-10-28 12:57:45

    Witam;-)

    Trochę się pospieszyłam i wykonując lampion z dyni po prostu wydrążyłam ze środka do gara wszystko, co wyszło-jak leciało.

    I teraz siedzę nad tym garem i tak sobie myślę, czy to się jeszcze do czegoś nada-bo oprócz miąższu jest tam sporo włókien , no i pestki-ale te mogę przebrać.

    Warto robić z tego zupę? Pomóżcie......

  • Autor: kokarda Data: 2013-10-28 16:11:50

    Zupę polecam!! Dżem z dyni ciekawy ma smak, nawet kompot słyszałam ze jest pyszny :)) daj znać jak Twoje kuchenno dyniowe rewolucje :)

  • Autor: anrubi Data: 2013-10-28 16:24:47

    Od ubiegłego roku też mam fioła na punkcie dyni :)

    Załączam link, szerokie spektrum tego owocu http://www.beawkuchni.com/2008/11/festiwal-dyni-podsumowanie.html

  • Autor: Shanna Data: 2013-10-28 18:06:18

    Zupe warto o ile lubicie.

    Ja w tym roku zrobilam I sama jadlam bo moi nie za bardzo sie palili do sprobowania.

     

    Mozna tez dynie w ocet wlozyc.

  • Autor: Piper Data: 2013-10-29 03:21:58

    ja mialam puste dynie w tym roku, troche pestek, ktore wyplukalam  i wysuszylam, a teraz skubiemy

Przejdź do pełnej wersji serwisu