Liczę na Wasze porady i cenne wskazówki. Od jakiegoś czasu nie udaje mi się cebulka rumieniona, np do farszu do pierogów lub krokietów. Jest owszem brązowa, ale smak i chrupkość nie taka. Cebulę kupuję w sklepie, próbowałam na oleju albo margarynie i nic. Wiem, że z sałatkowej nie wyjdzie, ale z takiej zwykłej? Poratujecie dobrą radą?
Witam
Liczę na Wasze porady i cenne wskazówki. Od jakiegoś czasu nie udaje mi się cebulka rumieniona, np do farszu do pierogów lub krokietów. Jest owszem brązowa, ale smak i chrupkość nie taka. Cebulę kupuję w sklepie, próbowałam na oleju albo margarynie i nic. Wiem, że z sałatkowej nie wyjdzie, ale z takiej zwykłej? Poratujecie dobrą radą?
Mnie z każdej cebuli wychodzi.Przez myśl by mi nie przeszło,że ze zrumienienie cebuli może być problem
Mnie kiedyś też wychodziła rumiana i pachnąca, nadająca smak i zapach potrawom, a teraz ...