Robię musli z takiego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe62892.html. Tylko tak się zastanawiam czy takie długie pozostawienie w piekarniku nie sprawi, że wartości odżywcze migdałów, orzechów, pestek i otrębów po prostu znikną. Może lepiej tylko trochę na patelni uprażyć orzechy i pestki,a otręby i płatki dodać bez prażenia . Ma ktoś jakąś fachową wiedzę w tym temacie? Ile czasu można prażyć bez utraty witamin i wartości odżywczych?
Robię musli z takiego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe62892.html. Tylko tak się zastanawiam czy takie długie pozostawienie w piekarniku nie sprawi, że wartości odżywcze migdałów, orzechów, pestek i otrębów po prostu znikną. Może lepiej tylko trochę na patelni uprażyć orzechy i pestki,a otręby i płatki dodać bez prażenia . Ma ktoś jakąś fachową wiedzę w tym temacie? Ile czasu można prażyć bez utraty witamin i wartości odżywczych?