Forum

Kuchenne porady

Opłatek na tort???

• Autor: MalinaM11 Data: 2013-11-14 13:49:40

Witam

Mam pytanko czy oplatek na tort można położyc na taki gotowy krem np.Delecta??

Jak długo może taki opłatek leżec na torcie aby sie nie rozlazł czy tam rozmukł ?

• Autor: JustynaH Data: 2013-11-14 14:08:02

Na jednej z aukcji allegro znalazłam coś takiego :

Wydruk należy nałożyć na pokryty masą śmietanową, lub maślaną tort na 2 godziny przed podaniem. Opłatek z upływem czasu ładnie przylegnie do masy, a kolory nabiorą soczystych barw. W razie nierówności należy delikatnie docisnąć palcem do masy.

• Autor: asieksza Data: 2013-11-14 21:02:14

Ostatnio pokusiłam się na taką dekorację. Kładłam na masę śmietanową jedną czekoladową własnej produkcji, drugą z gotowca - truskawkową. Położyłam 2 godziny przed podaniem. Opłatek niestety po położeniu lekko się pomarszczył ale i tak wyglądał bardzo ładnie.

• Autor: MalinaM11 Data: 2013-11-14 21:08:14

Dziękuję ale i  tak się boję że zmarnuję ten opłatek :(

• Autor: Weron!ka Data: 2013-11-14 21:29:56

piekłam ostatnio 2 torty z opłatkiem w przeciągu tygodnia i kładłam na tort 3-4 godziny przed podaniem, a krem miałam z firmy oetker waniliowy

• Autor: Ania35 Data: 2013-11-16 19:27:48

Ja kładę opłatki na torty z bitą śmietaną, z dodatkiem śmietan- fixu.Opłatki są śliczne i nic się z nimi nie dzieje. Kładłam też na gotową masę Deleckty i też było ok. Ja już z praktyki wiem, że lepiej kupować cienkie opłatki, a nie grube, bo ładniej i równiej układają się na masie. Ja osobiście polecam taką dekorację. Warto spróbować i zobaczyć efekt. A kładłam tak 3-4 godz. przed podaniem. Pozdrawiam

• Autor: piszczalka Data: 2013-11-17 11:43:51

Od kilku lat kupuje i robie torty z opłatkami i wszystko jest ok. Kladlam juz na rozne masy kremowe. Oplatek musisz polozyc dokladnie zeby sie nie pomarszczyl i obrazek byl dokladny. Tort z takim oplatkiem stal do drugiego dnia i nic sie nie stalo, nie rozmazalo.

Przejdź do pełnej wersji serwisu