Witam! Kochani jesteście kopalnią wiedzy i doświadczeń i to nie tylko w tematach kulinarnych. Macie jakąś wiedzę lub doświadczenia w temacie dystrofii rogówki? Siostrze okulista postawił taką diagnozę... lekarz małomówny, nie powiedział wiele, przepisał jakieś krople do zrobienia w aptece. Czy daje się to jakoś leczyć? a wyleczyć? Może macie w temacie jakieś wiadomości, może ktoś z bliskich lub znajomych to ma, miał... Będę wdzięczna za każdą informację.
Crisen dzięki, tam już wszystko wyczytane. Liczyłam, że ktoś może zetknął się z tym w realu, ale widać, że siostra jest jedną z niewielu... pech to pech!
Może urynoterapia by pomogła? Nie spotkałam się z tą konkretną jednostką chorobową, ale z zaćmą i jaskrą tak.I uryna pomagała.
Sama miałam wrzód w okolicy rogówki, sporo antybiotyków mi wlano do żył i oka...proces zapalny powtarzał się co i rusz...aż zaczęłam przecierać oko wodą(pół szkl.)z 4 kroplami olejku z drzewa herbacianego, mieszałam wacikiem i przecierałam. piekło trochę ale oka nie wypaliło :-). Od tego czasu sama sobie radzę z okiem. Gdy tylko zaczynają czerwienić się żyłki i piec-stosuję w/w sposób. czy w tym przypadku moze pomóc-nie wiem.
Witam!Kochani jesteście kopalnią wiedzy i doświadczeń i to nie tylko w tematach kulinarnych. Macie jakąś wiedzę lub doświadczenia w temacie dystrofii rogówki? Siostrze okulista postawił taką diagnozę... lekarz małomówny, nie powiedział wiele, przepisał jakieś krople do zrobienia w aptece. Czy daje się to jakoś leczyć? a wyleczyć?Może macie w temacie jakieś wiadomości, może ktoś z bliskich lub znajomych to ma, miał...Będę wdzięczna za każdą informację.
Przecież na świecie nie istnieje tylko jeden okulista. Spróbuj zapisać się do innego. Z pewnością trafisz na dobrego specjalistę, który poprowadzi leczenie oraz wytłumaczy wszystko. Osobiście polecam zapisać się przez Internet, by uniknąć kolejek do lekarzy. http://medmemo.pl/szukaj/okulisci,43/
Witam!
Kochani jesteście kopalnią wiedzy i doświadczeń i to nie tylko w tematach kulinarnych.
Macie jakąś wiedzę lub doświadczenia w temacie dystrofii rogówki? Siostrze okulista postawił taką diagnozę... lekarz małomówny, nie powiedział wiele, przepisał jakieś krople do zrobienia w aptece. Czy daje się to jakoś leczyć? a wyleczyć?
Może macie w temacie jakieś wiadomości, może ktoś z bliskich lub znajomych to ma, miał...
Będę wdzięczna za każdą informację.
Spróbuj coś poszukać na google. Niestety tylko tyle mogę doradzić.Crisen dzięki, tam już wszystko wyczytane. Liczyłam, że ktoś może zetknął się z tym w realu, ale widać, że siostra jest jedną z niewielu... pech to pech!
Może urynoterapia by pomogła? Nie spotkałam się z tą konkretną jednostką chorobową, ale z zaćmą i jaskrą tak.I uryna pomagała.
Sama miałam wrzód w okolicy rogówki, sporo antybiotyków mi wlano do żył i oka...proces zapalny powtarzał się co i rusz...aż zaczęłam przecierać oko wodą(pół szkl.)z 4 kroplami olejku z drzewa herbacianego, mieszałam wacikiem i przecierałam. piekło trochę ale oka nie wypaliło :-). Od tego czasu sama sobie radzę z okiem. Gdy tylko zaczynają czerwienić się żyłki i piec-stosuję w/w sposób. czy w tym przypadku moze pomóc-nie wiem.
Witam!Kochani jesteście kopalnią wiedzy i doświadczeń i to nie tylko w
Przecież na świecie nie istnieje tylko jeden okulista. Spróbuj zapisać się do innego. Z pewnością trafisz na dobrego specjalistę, który poprowadzi leczenie oraz wytłumaczy wszystko. Osobiście polecam zapisać się przez Internet, by uniknąć kolejek do lekarzy. http://medmemo.pl/szukaj/okulisci,43/tematach kulinarnych. Macie jakąś wiedzę lub doświadczenia w temacie
dystrofii rogówki? Siostrze okulista postawił taką diagnozę...
lekarz małomówny, nie powiedział wiele, przepisał jakieś krople do
zrobienia w aptece. Czy daje się to jakoś leczyć? a wyleczyć?Może
macie w temacie jakieś wiadomości, może ktoś z bliskich lub znajomych to
ma, miał...Będę wdzięczna za każdą informację.