Umnie ciasta drożdżowego nie dało się zrobić,ponieważ ten robot jest zbyt słaby.Bardzo szybko zepsuł mi się w nim dzban na koktajle,do dzisiaj jakoś nie interesowałam się kupnem zamiennika,ponieważ nie jest mi aż tak potrzebny.W robocie do 13 września robiłam prawie wszystko,szatkowałam,miksowałam,tarłam do momentu aż nie ukręciło mi zbieraka do tarcz.Kupiłam nowy i też mi padł i to już przy drugim użyciu w trakcie tarcia ziemniaków :(
Ale z kasi jestem zadowolona,służyły mi wiernie przez 9 lat.Zrobię jeszcze jedno podejście do zbieraka,bo ostatnio trafiłam chyba na jakiś felerny.
Witam, mam pytanie, moze ktos ni pomoże, kupilam robot kuchenny, niestety nie moge go uruchomic,tzn nie kręcą sie tarcze,.nam wrazenie ze czegos brakuje, błagam pomocy :(
Złóż go porządnie . Pamietaj , że pojemnik malaksera trzeba mocno w lewo przekręcić , a pokrywka ma taki wyrostek i on ma wejść w taki rowek . Mnie to spotkało, też nie mogłam uruchomić.
Robiłam w nim już różne rzeczy i powiem tak ciasto na pierogi, ucierane i wszelkie inne owszem. Jednak jeśli chodzi o drożdżowe jakoś się nie złożyło, pewnie dlatego, że moim zdaniem ciasto drożdżowe lubi byc "dopieszczone ręcznie" i po prostu nie przyszło mi do głowy by je wyrabiac malakserem.
Podpowiem jeszcze, że masy lepiej wyrabiac nożem niż hakami. Noż sunie prawie po dnie i nie zostaje po nim warstwa masła na spodzie.
Posiadam i jestem zadowoloną użytkowniczką :) Robiłam w nim już różne rzeczy i powiem tak ciasto na pierogi, ucierane i wszelkie inne owszem. Jednak jeśli chodzi o drożdżowe jakoś się nie złożyło, pewnie dlatego, że moim zdaniem ciasto drożdżowe lubi byc "dopieszczone ręcznie" i po prostu nie przyszło mi do głowy by je wyrabiac malakserem. Podpowiem jeszcze, że masy lepiej wyrabiac nożem niż hakami. Noż sunie prawie po dnie i nie zostaje po nim warstwa masła na spodzie.
dziękuję, ja dopiero zaczynam swoją przygodę z tym robotem, a do czego konkretnie użuyasz haków ??
Również jestem posiadaczką Kasi. Potwierdzam, iż nie nadaje się do drożdżowego ( z tym świetnie radzi sobie moja maszyna do chleba ), spróbowałam raz i zajechałam silnik/ Poza tym używam do ciast kruchych, ucieranych, ciasta na naleśniki, surówek, do posiekania mięska, do ziemniaków na placki, do soków, ubijania śmietany i kremów do ciast, do koktaili i zup kremowych. Mam już lat kilka i dzielnie służy, wymieniłam silnik - ok 100 zł i ubijaczkę do piany muszę wymienić bo nie posłużyło jej mycie w zmywarce ( chyba zbyt wysoka temperatura). Poza tym chyba dokupię dodatkową michę albo jakiegoś ręcznego miksera, bo jak ciasto się miesza to np. białka trzeba już ubić ręcznie.
n/t
Ja mam :)
Ja mam :)
powiedz mi proszę, do czego używasz- o ile używasz haków?? czy można nimi zagnieść ciasto na pierogi, drożdzowca lub pizzę etc czy robot daje radę ???
Umnie ciasta drożdżowego nie dało się zrobić,ponieważ ten robot jest zbyt słaby.Bardzo szybko zepsuł mi się w nim dzban na koktajle,do dzisiaj jakoś nie interesowałam się kupnem zamiennika,ponieważ nie jest mi aż tak potrzebny.W robocie do 13 września robiłam prawie wszystko,szatkowałam,miksowałam,tarłam do momentu aż nie ukręciło mi zbieraka do tarcz.Kupiłam nowy i też mi padł i to już przy drugim użyciu w trakcie tarcia ziemniaków :(
Ale z kasi jestem zadowolona,służyły mi wiernie przez 9 lat.Zrobię jeszcze jedno podejście do zbieraka,bo ostatnio trafiłam chyba na jakiś felerny.
Witam, mam pytanie, moze ktos ni pomoże, kupilam robot kuchenny, niestety nie moge go uruchomic,tzn nie kręcą sie tarcze,.nam wrazenie ze czegos brakuje, błagam pomocy :(
Złóż go porządnie . Pamietaj , że pojemnik malaksera trzeba mocno w lewo przekręcić , a pokrywka ma taki wyrostek i on ma wejść w taki rowek . Mnie to spotkało, też nie mogłam uruchomić.
Posiadam i jestem zadowoloną użytkowniczką :)
Robiłam w nim już różne rzeczy i powiem tak ciasto na pierogi, ucierane i wszelkie inne owszem. Jednak jeśli chodzi o drożdżowe jakoś się nie złożyło, pewnie dlatego, że moim zdaniem ciasto drożdżowe lubi byc "dopieszczone ręcznie" i po prostu nie przyszło mi do głowy by je wyrabiac malakserem.
Podpowiem jeszcze, że masy lepiej wyrabiac nożem niż hakami. Noż sunie prawie po dnie i nie zostaje po nim warstwa masła na spodzie.
Posiadam i jestem zadowoloną użytkowniczką :) Robiłam w nim już
różne rzeczy i powiem tak ciasto na pierogi, ucierane i wszelkie inne
owszem. Jednak jeśli chodzi o drożdżowe jakoś się nie złożyło, pewnie
dlatego, że moim zdaniem ciasto drożdżowe lubi byc "dopieszczone ręcznie"
i po prostu nie przyszło mi do głowy by je wyrabiac malakserem. Podpowiem
jeszcze, że masy lepiej wyrabiac nożem niż hakami. Noż sunie prawie po
dnie i nie zostaje po nim warstwa masła na spodzie.
dziękuję, ja dopiero zaczynam swoją przygodę z tym robotem, a do czego konkretnie użuyasz haków ??
Tak jak pisałam wyżej do ciast ucieranych, ciasta na pierogi, ciasteczka, luźne ciasta kruche.
Również jestem posiadaczką Kasi. Potwierdzam, iż nie nadaje się do drożdżowego ( z tym świetnie radzi sobie moja maszyna do chleba ), spróbowałam raz i zajechałam silnik/ Poza tym używam do ciast kruchych, ucieranych, ciasta na naleśniki, surówek, do posiekania mięska, do ziemniaków na placki, do soków, ubijania śmietany i kremów do ciast, do koktaili i zup kremowych. Mam już lat kilka i dzielnie służy, wymieniłam silnik - ok 100 zł i ubijaczkę do piany muszę wymienić bo nie posłużyło jej mycie w zmywarce ( chyba zbyt wysoka temperatura). Poza tym chyba dokupię dodatkową michę albo jakiegoś ręcznego miksera, bo jak ciasto się miesza to np. białka trzeba już ubić ręcznie.