Potrzebuję takowe upiec na poniedziałek. Ma być raczej mało skomplikowane bo wrócę wieczorem po 12 godzinnej pracy. Do tego musi być takie coby postało poza lodówką i słodkie bo chłopaki lubią słodkie.
Takie ciasto piekę zawsze na zamówienia, na wesela. Jest szybkie, w miarę tanie i bardzo smaczne. Gorąco polecam.Budyń robię z torebek, tzn: 2 budynie, 1/2 l mleka i do tego margaryna.
jak masz foremki do mufinek- zrób ze 2 rodzaje, np z czekoladą, jabłkiem, orzechami. Możesz polać polewą (nawet gotową z braku czasu). Poza tym estetycznie się je. U mojego męża się sprawdza, zawsze zjedzone
Mogę polecić ciasto rafaello z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe25984.html, bez pieczenia, bardzo dobre, no i słodkie :), a myślę, jak trochę postoi poza lodówką to nic się nie stanie.
Hm. Muffinki takie jakieś bardziej pospolite mi się wydają, a co do rafaello to nie każdy lubi ciasto kokosowe. Wybrałam takie http://www.mojewypieki.com/przepis/pani-walewska-pychotka. Blaty zrobiłam dzień wcześniej. W sobotę ugotowałam budyń więc w niedzielę tylko ukręciłam masło z budyniem i przełożyłam blaty bo właśnie o takie rozłożenie pracy mi chodziło. Spróbowaliśmy kawałek i wyszło pyszne. Chyba zrobię powtórkę na święta. Za porady dziękuję, może się jeszcze komuś przydadzą.
Potrzebuję takowe upiec na poniedziałek. Ma być raczej mało skomplikowane bo wrócę wieczorem po 12 godzinnej pracy. Do tego musi być takie coby postało poza lodówką i słodkie bo chłopaki lubią słodkie.
Proponuję http://wielkiezarcie.com/recipe53046.html . Nieskomplikowane, pyszne, może stać poza lodówką.
Takie ciasto piekę zawsze na zamówienia, na wesela. Jest szybkie, w miarę tanie i bardzo smaczne. Gorąco polecam.Budyń robię z torebek, tzn: 2 budynie, 1/2 l mleka i do tego margaryna.
jak masz foremki do mufinek- zrób ze 2 rodzaje, np z czekoladą, jabłkiem, orzechami. Możesz polać polewą (nawet gotową z braku czasu). Poza tym estetycznie się je. U mojego męża się sprawdza, zawsze zjedzone
Witam !
Mogę polecić ciasto rafaello z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe25984.html, bez pieczenia, bardzo dobre, no i słodkie :), a myślę, jak trochę postoi poza lodówką to nic się nie stanie.
Hm. Muffinki takie jakieś bardziej pospolite mi się wydają, a co do rafaello to nie każdy lubi ciasto kokosowe. Wybrałam takie http://www.mojewypieki.com/przepis/pani-walewska-pychotka. Blaty zrobiłam dzień wcześniej. W sobotę ugotowałam budyń więc w niedzielę tylko ukręciłam masło z budyniem i przełożyłam blaty bo właśnie o takie rozłożenie pracy mi chodziło. Spróbowaliśmy kawałek i wyszło pyszne. Chyba zrobię powtórkę na święta. Za porady dziękuję, może się jeszcze komuś przydadzą.