Forum

Rozmowy wolne i frywolne

porada amazon

• Autor: rdzina Data: 2013-11-25 22:21:43

Witam, potrzebuję porady chcę zrobić zakupy na amazon UK lub USA nigdy nie kupowałam za granicą powiedzcie mi proszę jak to działa czytam fora,ale im więcej czytam tym mniej wiem .Od jakiej kwoty płaci się cło w USA jakie są koszty przesyłki ,z tego co przeczytałam to UK amazon wysyłka jest darmowa od 34funtów chcę kupić dzieżę i mieszadło sylikonowe a tam wychodzi dużo taniej .Oddzwoniłam wszystkich znajomych którzy mają rodzinę w USA czy ktoś może dostaje paczki , chętnie bym do takiej paczki się doczepiła i wysłała bym pieniądze na moje wymarzone zabawki jak na złość każdy kasę woli .Jeżeli ktoś z Was kupował i orientuje się jak to działa to proszę o pomoc .

Dopisano 13-11-26 19:36:12:

z góry dziękuję

• Autor: marzanna.k5 Data: 2013-11-26 21:16:17

Ja również chętnie poczytam wątek, bo jest dużo fajnych rzeczy na amazon.Może skuszę się i coś zakupię.

• Autor: matani Data: 2013-11-26 21:31:24

Mogę się wypowiedzieć jedynie na temat amazon.co.uk tam w wyszukiwarce zaznaczam sobie opcję "free delivery" i wyszukuje mi tylko oferty z taką opcją. Wtedy faktycznie nic nie płacę, ale nie wszystkie sklepy "podpięte" pod amazon.co.uk taką dostawę oferują. I tak na marginesie, różne amazony (w różnych krajach) za tą samą rzecz mogą mieć różne ceny.

Cło za towary z USA jest bolesne :( ja już sobie wybiłam z głowy kupowanie tam.

• Autor: rdzina Data: 2013-11-26 22:33:17

Witam ,teraz czytałam że jeżeli przesyłka jest mała i koszt zawartości nie przekracza 40 $ to cła się nie płaci

• Autor: gosiaw70 Data: 2013-11-27 12:09:05

Mnie niedawno przyjaciółka z USA kupowała na amazonie czytnik Kindla,wysłała do mnie drogą lotniczą,udało mi się uniknąć cła,czytnik zapakowała w nieorginalne opakowanie ,nie dołączyła paragonu,więc można go było uznać za używany:)

• Autor: rdzina Data: 2013-11-27 18:07:18

Witam jeżeli możesz powiedzieć ile zapłaciłaś za przesyłkę też szukam kogoś aby kupił mi towar i wysłał prywatnie ,a ja bym pieniądze wysłała na konto ,a jeżeli kogoś nie znajdę, moje kontakty ze znajomymi to już legenda, więc szukam tutaj pomocy jak kupić na  amazonie .

• Autor: Monia1805 Data: 2013-11-27 19:46:22

Mogę ci pomóc, wiadomość na priv

• Autor: RedCurrant Data: 2013-11-27 20:53:48

Firma jest solidna, wiele lat na rynku, prosze sprawdzic.

http://www.domashipping.com/pageinternauci.html

• Autor: kiki1101 Data: 2013-11-28 02:42:46

Ja robie zakupy przez Amazon w US. Jesli jeszcze potrzebujesz info napisz na priva

Przejdź do pełnej wersji serwisu