U mnie z kapustą kiszoną i z kapustą kiszoną i grzybami.Do jednych i do drugich dodana przysmażona cebulka i doprawione pieprzem i solą.W końcu to są pierogi na Wigilię.
Też chciałbym być "super" więc powiem, że robię je (pierogi) tak samo jak powyżej. A ponadto pierogi i uszka wigilijne lepimy ręcznie (tradycyjnie). W ciągu roku używam "maszynki" do lepienia.
Jakie nadzienie robicie do pierogów z kapustą na Wigilie? Kapusta świeża czy kiszona i co dodatkowo do farszu?
Do kapusty na pewno grzyby i podsmażona cebula.
Kapustę wolałabym kiszoną bo ma wyrazisty smak. Jeśli miałabym jednak robic ze świeżej to dodałabym zamiast grzybów kwaśnego twarogu dla równowagi.
Nie mam zdrowia:):):) do lepienia pierogów z kapustą dlatego zastępuję je krokietami, jakoś tak mi łatwiej.
Robię farsz z kiszonej kapusty, suszonych grzybów, podsmażonej cebuli i pieczarek. Farszu robię sporo, bo wykorzystuję go od razu do krokietów.
robię 2 rodzaje - z kiszoną i grzybami oraz słodką i białym serem /te wg przepisu Uretana/
Z kiszoną, grzybami i cebulką smażoną na maśle
U mnie tylko z kiszoną kapustą, przesmażoną cebulką i zmielonymi , ugotowanymi grzybami,muszą być dobrze doprawione pieprzem .Inne mogą nie istnieć:)
U mnie podobnie, pierogów nigdy dosyć, robię całą masę i zawsze za mało, córki przez święta mogłyby jeśc tylko pierogi i barszcz a uszkami.
Ja nie mielę grzybów kroję w kosteczkę:)
Jesteście super.
U mnie z kapustą kiszoną i z kapustą kiszoną i grzybami.Do jednych i do drugich dodana przysmażona cebulka i doprawione pieprzem i solą.W końcu to są pierogi na Wigilię.
Też chciałbym być "super" więc powiem, że robię je (pierogi) tak samo jak powyżej. A ponadto pierogi i uszka wigilijne lepimy ręcznie (tradycyjnie). W ciągu roku używam "maszynki" do lepienia.
Tak wyglądały w zeszłym roku
Zawsze robię je w dzień poprzedzający Wigilię.