Czy moze ktos zna przepis na paluszki miesne z ostatniego odcinka kuchennch rewolucji M Gessler w Tychach .Jezeli ktos ogladal to wie o co chodzi jezeli nie to byly to cieniutkie paluszki( chyba kruche albo drozdzowe a moze ciasto francuskie ? ) nadziewane w srodku miesem .Ponieaz byly tej samej wielkosci i grubosci zastanawiam sie czy byly pieczone na rurce i potem dodawane nadzienie czy moze z nadzieniem ? A moze ktos ma swoj wyprubowany jeszcze lepszy przepis Dziekuje .
Wydaje mi się ,że tego przepisu nigdzie nie znajdziesz ponieważ to nie był przepis pani Gessler tylko właścicielki restauracji.Z tego co pamiętam to były jakiegoś rodzaju paszteciki z mięsem.
Myślę że to ścisło zawinięte mięso, w ciasto francuskie i upieczone.Jak pokazali zbliżenie, to po ukrojeniu,przez M.Gessler, zaczęło się charakterystycznie kruszyć, jak przy cieście francuskim:)
Sama nie dasz rady zmienić nicku. Napisz wiadomość prywatna do Pampas prośbę i podaj powód. Nie gwarantuje czy się uda ale jak nie On to nikt tego nie zmieni.
To narobilam zamieszania tym bubusiem :) na marginesie to moja ukochana psinka i pisze sie przez s z kreseczka jak snieg ale nie mam na klawiaturze tej litery :( No nie wiem albo zmienie konto albo dalej bede denerwowac bahusa - za co go z gory przepraszam :)
A może ktoś ma przepis na Wurstsalat z ostatnich Kuchennych Rewolucji? Ten przepis znam: http://wielkiezarcie.com/recipe67591.html , a może ktoś ma jeszcze inny? PS. kuchenne Rewolucje to jedyne 45 min, jakie spędzam w ciągu tygodnia przed telewizorem- uwielbiam ten program! :)
Też przeczytałem "bahusa" i bardzo się zdziwiłem, że ten post napisałem. Nawet zachodziłem "w głowę" kiedy się to stało?. A przecież w ostatnim tygodniu nawet piwa nie wypiłem (co mogłoby być powodem ewentualnej amnezji).
Czy moze ktos zna przepis na paluszki miesne z ostatniego odcinka kuchennch rewolucji M Gessler w Tychach .Jezeli ktos ogladal to wie o co chodzi jezeli nie to byly to cieniutkie paluszki( chyba kruche albo drozdzowe a moze ciasto francuskie ? ) nadziewane w srodku miesem .Ponieaz byly tej samej wielkosci i grubosci zastanawiam sie czy byly pieczone na rurce i potem dodawane nadzienie czy moze z nadzieniem ? A moze ktos ma swoj wyprubowany jeszcze lepszy przepis Dziekuje .
Wydaje mi się ,że tego przepisu nigdzie nie znajdziesz ponieważ to nie był przepis pani Gessler tylko właścicielki restauracji.Z tego co pamiętam to były jakiegoś rodzaju paszteciki z mięsem.
Myślę że to ścisło zawinięte mięso, w ciasto francuskie i upieczone.Jak pokazali zbliżenie, to po ukrojeniu,przez M.Gessler, zaczęło się charakterystycznie kruszyć, jak przy cieście francuskim:)
http://tvnplayer.pl/programy-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/odcinek-13,S08E13,24441.html#play
no wlasnie mi sie tez wydaje ze francuskie :) bede szperac na necie .
Wow, najdłuższy post bahusa!
bubus nie bahus :) W pierwszej chwili też przeczytałam bahus i byłam lekko zdziwiona.
O kurczę, rzeczywiście. Ślepa komenda ze mnie.
chyba musze zmienic nazwe :) -tylko nie wiem jak ;)
Sama nie dasz rady zmienić nicku. Napisz wiadomość prywatna do Pampas prośbę i podaj powód. Nie gwarantuje czy się uda ale jak nie On to nikt tego nie zmieni.
To narobilam zamieszania tym bubusiem :) na marginesie to moja ukochana psinka i pisze sie przez s z kreseczka jak snieg ale nie mam na klawiaturze tej litery :( No nie wiem albo zmienie konto albo dalej bede denerwowac bahusa - za co go z gory przepraszam :)
:D też przeczytałam bahusa hehehe
A może ktoś ma przepis na Wurstsalat z ostatnich Kuchennych Rewolucji? Ten przepis znam: http://wielkiezarcie.com/recipe67591.html , a może ktoś ma jeszcze inny? PS. kuchenne Rewolucje to jedyne 45 min, jakie spędzam w ciągu tygodnia przed telewizorem- uwielbiam ten program! :)
Też przeczytałem "bahusa" i bardzo się zdziwiłem, że ten post napisałem. Nawet zachodziłem "w głowę" kiedy się to stało?. A przecież w ostatnim tygodniu nawet piwa nie wypiłem (co mogłoby być powodem ewentualnej amnezji).
zerknij na ten przepis http://kuchnialidla.pl/product/Banica-xxl
moze to takie ciasto? co prawda na filmiku rulonik wyszedł taki dość grubawy, ale juz na fotce ktoś się bardziej postarał, albo to nie jest to samo.
tak myslę i myslę... moze dzis spróbuję zrobić tą banicę...